SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnat un menor per abusar d'una adolescent en un descampat a Lleida

Va cometre l’agressió amb un nen menor de catorze anys que no pot ser jutjat || Pena de llibertat vigilada i obligació de fer un curs d’educació sexual

Imatge d’arxiu dels jutjats de Lleida.

Imatge d’arxiu dels jutjats de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida ha condemnat un menor d’edat a una pena d’un any de llibertat vigilada per abusar sexualment d’una companya en un descampat al costat de l’institut en què estudiaven. Una agressió que el condemnat va cometre amb un nen menor de catorze anys, que no haurà de respondre penalment per aquests fets al ser inimputable. La sentència confirma la pena imposada en primera instància pel Jutjat de Menors 1 de Lleida i ratifica la condemna a un any de llibertat vigilada amb l’obligació d’assistir a un programa d’educació sexual en el qual es treballin les relacions afectives i el seu consentiment.

Segons la resolució, els fets van tenir lloc el juny del 2018 en un descampat pròxim a un institut, en el qual l’acusat, amb almenys un menor d’edat inimputable, “amb ànim libidinós” va fer tocaments a una adolescent menor de setze anys. La sentència destaca que la víctima “va manifestar que paressin i va intentar treure-se’ls de sobre”, però els acusats “no van cessar en les seues accions fins a la intervenció d’una tercera persona”.

L’Audiència remarca que la víctima va mostrar oposició a l’agressor verbalment i físicament

La defensa del condemnat va recórrer la sentència al considerar que no n’ha quedat acreditada l’autoria. A la declaració, el menor va assenyalar que només va abraçar la víctima “perquè estava nerviosa al veure tants nois junts” (al grup eren diversos). Tanmateix, l’Audiència dóna plena credibilitat al testimoni de la víctima, que sempre ha mantingut que l’acusat va ser una de les persones que el dia dels fets la va sotmetre a diferents tocaments “en contra de la seua voluntat”. Una versió que també van corroborar diversos testimonis, segons resa a la sentència.

D’aquesta manera, el tribunal arriba a la conclusió que l’acusat va ser l’autor dels fets denunciats. Per aquest motiu, ratifica la sentència, que ara és ferma, per un delicte d’abús sexual a menor de setze anys a un any de llibertat vigilada i l’obligació de fer un curs d’educació sexual.

Augmenten els adolescents condemnats per delictes sexuals ? Els jutjats lleidatans van condemnar el 2018, última dada disponible, una desena de menors per delictes sexuals, una xifra que es va incrementar en un any més d’un 66%, ja que el 2017 se’n va condemnar sis per aquest tipus d’infracció penal. La Fiscalia Superior de Catalunya va expressar preocupació per l’augment d’aquesta mena de delictes, així com per les condemnes per violència masclista. Els jutjats lleidatans van registrar el 2018 un total de 369 delictes comesos per adolescents d’entre 14 i 17 anys, xifra que suposa un increment del 24% respecte al 2017. Segons la Memòria de la Fiscalia Provincial de Lleida, els més habituals són els delictes contra el patrimoni, amb 74 causes. Quant als delictes sexuals, onze van ser investigats per abusos i dos més, per agressions sexuals.

tracking