SEGRE

EQUIPAMENTS SANITAT

Gairebé un milió per renovar equipaments de l'hospital

El Conselh canviarà les màquines de radiografies i TAC

Imatge d’arxiu de l’Espitau de Vielha.

Imatge d’arxiu de l’Espitau de Vielha.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Conselh Generau d’Aran invertirà prop d’un milió d’euros a renovar equipaments de l’Espitau de Vielha. La conselhèra de Salut, Maria Vergés, va explicar que aquesta actuació suposarà una inversió de 800.000 euros, aproximadament. Del total, 600.000 euros es destinaran a la compra d’un nou sistema per fer radiografies i un altre per als TAC. Vergés va apuntar que aquesta renovació es portarà a terme “com més aviat millor” i també es canviaran altres equipaments com els desfibril·ladors, que estan “obsolets i continuen funcionant, però en cas que hi hagi una avaria serà difícil trobar peces de recanvi”. Va apuntar que aquesta situació és conseqüència que “no hi ha hagut inversió durant gaires anys”.

El Conselh Generau ha demanat la col·laboració d’altres administracions com la Diputació i la Generalitat. La corporació provincial ja preveu una partida per a aquest projecte al pressupost d’aquest 2020 i la conselleria de Salut obrirà un pla de renovació tecnològica dels hospitals, segons va indicar Vergés.

Per la seua part, el síndic d’Aran, Paco Boya, va explicar que “gràcies a l’acord polític amb la Diputació de Lleida podrem disposar d’aquesta inversió, la qual cosa demostra la importància que Aran tingui representació en les institucions de fora del nostre territori”.

tracking