SEGRE

POLÍTICA CONFLICTES

Junts per Catalunya es queda en minoria a Cervera per la marxa dels dos regidors de SiF

Diuen que l’alcalde els va convidar a anar-se’n i ho van acceptar, i això pot derivar en un canvi de govern

Els dos edils de SiF, a la dreta de la imatge al costat d’Augé.

Els dos edils de SiF, a la dreta de la imatge al costat d’Augé.XAVIER SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern municipal de la Paeria de Cervera, encapçalat per Ramon Augé (Junts), es va quedar ahir en minoria després de la marxa dels dos edils de Solucions i Futur (SiF). L’equip de govern tindrà ara cinc regidors (Junts i PSC) davant els vuit de l’oposició (ERC, CUP i SiF), de manera que s’ha obert la porta a una moció de censura. Junts va enviar un comunicat lamentant la marxa de SiF i agraint-los el treball que havien portat a terme aquests mesos, en el qual va afegir que “la principal activitat de la Paeria ara estarà dirigida a lluitar contra la pandèmia del coronavirus”.

El portaveu de SiF, Joan Prat, fins ara primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme i Esports, va explicar que van ser convidats a marxar, no va ser iniciativa pròpia. Amb tot, va reconèixer que “tenim una manera de treballar diferent, nosaltres entenem la política d’una forma més proactiva i la seua és una manera de treballar més passiva”. El portaveu de SiF va afegir que “en alguns moments ens hem entès a la perfecció, però les discrepàncies s’han convertit en insostenibles”.

Segons va poder saber aquest diari, la sortida de SiF de l’equip de govern es va produir ahir al migdia després d’una reunió en la qual estaven debatent les mesures a aplicar a Cervera pel coronavirus. Prat va explicar que “vam demanar convocar una reunió urgent al migdia i l’alcalde va proposar esperar fins l’endemà al matí o ahir a la tarda”. Prat va indicar que “estem vivint una situació excepcional, una crisi sanitària mundial en la qual són necessàries mesures excepcionals”. Finalment, la reunió es va fer i, segons Prat, “quan estàvem discutint les mesures, Augé ens va dir que si no volíem ser a l’equip de govern, podíem anar-nos-en, i nosaltres vam proposar fer-ho quan s’acabi la crisi del coronavirus, però ens va dir que no, que si volíem marxar, ho féssim ara”.

Respecte a la possible moció de censura, el portaveu d’Esquerra, Joan Santacana, va manifestar que “ara no, és moment d’estar tots units per lluitar contra el coronavirus” encara que no la va descartar en el futur. A Cervera, CiU ja va veure una moció de censura el 1998 després de morir l’alcalde, Ramon Balcells, que va facilitar la investidura de Joan Miquel Camacho (INSE).

Junts va pactar amb PSC i SiF ‘in extremis’ al trencar amb ERC ? La investidura de Ramon Augé com a alcalde ja va ser una sorpresa. Quan tot semblava que hi hauria un pacte entre Esquerra, la força més votada amb quatre edils, i Junts, les negociacions es van trencar. Junts, amb tres regidors, va pactar amb el PSC, que té dos edils, i SiF, també dos edils: Joan Prat i M. Assumpció Creus (fins ara quarta tinenta d’alcalde i regidora d’Hisenda, Serveis Socials (Igualtat) i Seguretat (Mobilitat i Civisme). En el ple d’investidura es van poder veure samarretes i cartells amb el lema “Stop 155”.

tracking