SEGRE

ESNOTICIA

Aitona suporta el confinament cantant havaneres als balcons

Èxit de la iniciativa municipal i més actes per a aquesta setmana || Els joves demanen una selecció de cançons que puguin interpretar també de la mateixa manera

Veïns d’Aitona cantant havaneres des dels balcons ahir a la tarda.

Veïns d’Aitona cantant havaneres des dels balcons ahir a la tarda.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els habitants d’Aitona van sortir ahir als balcons de casa seua per cantar havaneres com una manera de suportar el tedi del confinament provocat pel coronavirus. La iniciativa va sorgir de l’ajuntament sota el lema “Contra el coronavirus, música!” i la va comunicar als veïns a través de les xarxes socials. Van començar a les 19.00 hores i va ser un èxit que no va deslluir ni la pluja, segons va explicar l’alcaldessa, Rosa Pujol. Els veïns i veïnes d’aquesta població del Baix Segre van interpretar des del balcó dos havaneres, El Meu Avi i La Bella Lola, seguint la música que va posar el consistori a través d’equip de megafonia municipal. La bona acollida d’aquesta experiència, sumada al fet que el consistori creu que s’han d’oferir actes perquè els veïns participin, anima l’ajuntament a celebrar-ne més per poder pal·liar el tedi del confinament.

Pujol va explicar que per avui està previst que els nens pintin dibuixos amb el lema “Tot sortirà bé” perquè després les seues famílies els pengin dels balcons. “A la gent se’ls fan llargs els dies a casa i, per això, des de l’ajuntament hem pensat que serà bo programar una activitat diària.” La següent serà buscar música apropiada perquè cantin els joves, que ja ho han sol·licitat al consistori.

L’ajuntament compta amb el suport de la comunitat àrab, molt nombrosa a la població, que ja dimecres va tancar la mesquita al rés i hi ha voluntaris musulmans que s’han ofert com a interlocutors. A Aitona un veí ha donat positiu i hi ha quatre famílies que es troben confinades.

Segueixen els cantaires, però ara des de casa

Els Cantaires de Ponent van ser fidels a la cita de cada dilluns per cantar a favor de la llibertat dels líders independentistes empresonats. Tanmateix, l’estat d’alarma a tot l’Estat i el risc de contagi del coronavirus els va obligar aquesta vegada a interpretar les seues cançons d’una manera diferent: en lloc de fer-ho en públic davant de la Paeria de Lleida, com ha estat habitual fins ara, ho ha fet cadascú des del seu propi domicili. Després de posar-se d’acord sobre la peça que cantarien, van convocar a través de les xarxes socials a cantar El cant dels ocells des de finestres i balcons a partir de les 20.00 hores. Els participants havien de filmar-se i publicar l’enregistrament a les xarxes socials amb #CantairesDePonent o #CorPlaçaPaeria.

tracking