SEGRE

Bellpuig rectifica i afirma que de moment no hi ha cap positiu de coronavirus al municipi

Vista de Bellpuig.

Bellpuig rectifica i afirma que de moment no hi ha cap positiu de coronavirus al municipiX. Santesmasses

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Bellpuig ha informat aquest dimarts que el Departament de Salut els ha desmentit que un veí del municipi hagi donat positiu de coronavirus. El consistori va anunciar ahir que hi havia el primer cas confirmat de coronavirus a Bellpuig després que l’entorn familiar d’una persona que es troba aïllada ho confirmés així a l’Ajuntament.

L’alcalde, Jordi Estiarte, ha explicat que «en les darreres hores hem estat en contacte amb el Departament de Salut per ampliar la informació relativa a un possible cas positiu per Covid-19 al municipi, del qual l’entorn familiar havia informat. Aquest contacte ens ha permès verificar oficialment que no hi ha a Bellpuig cap persona confirmada com a positiva per Covid-19, mitjançant proves de detecció. La persona de la qual el entorn familiar havia informat a l’Ajuntament es troba confinada a casa després que, des de l’Hospital Arnau de Vilanova, li haguessin aconsellat el confinament per simptomatologia». Estiarte ha afegit que «en aquesta mateixa situació hi ha moltes altres persones arreu del país» i ha indicat que «estem contents de poder desmentir, oficialment, la informació que ahir us vam fer arribar».

Tot i això, des de l‘Ajuntament de Bellpuig demanen seguir les recomanacions del Govern de la Generalitat per frenar la propagació del coronavirus. Estiarte ha explicat que han implantat el teletreball a la plantilla municipal i han reduït la prestació de serveis a només aquells que es consideren bàsics, essencials i estratègics. També han demanat a la població que es confini a les seves cases, que es renti les mans amb agua i sabó, que surti al carrer només quan calgui anar a comprar aliments, medicaments o productes de primera necessitat, i que respecti la distància mínima d’1,5 metres entre les persones per evitar el contagi.

A la demarcació de Lleida hi ha en aquests moments 41 casos positius de coronavirus, la majoria dels quals estarien relacionats amb el viatge amb autobús de l’Imserso a Benidorm. Pel que fa a la comarca de l’Urgell, hi ha quatre casos positius (1 a Castellserà, 1 a Sant Martí de Maldà i 2 a Tàrrega). En tots els casos es tracta de persones grans que van participar en aquell viatge.

tracking