SEGRE

Confirmats dos primers casos de coronavirus a Tàrrega

Dos persones grans que presenten símptomes lleus i que van viatjar a Benidorm

Una vista de Tàrrega.

Una vista de Tàrrega.Xavier Santesmasses

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Salut de la Generalitat ha confirmat a l’Ajuntament de Tàrrega la detecció dels dos primers casos positius de coronavirus a la ciutat. Es tracta de dos persones grans, amb pronòstic lleu, que es troben confinades a casa seva. Són un home i una dona septuagenaris que havien realitzat dies enrere un viatge de l’Imserso a Benidorm. No són casos de transmissió comunitària. És a dir, el contagi es va produir fora de Tàrrega. Els professionals sanitaris supervisen el seu confinament.

L’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan Vallverdú, ha comunicat els dos casos al comitè d’emergència creat a la capital de l'Urgell arran de la pandèmia del coronavirus i ha manifestat que se’n farà un seguiment acurat.

Pijuan ha fet una crida a la serenor i a un confinament domiciliari responsable per evitar la propagació del coronavirus. En aquest sentit, ha recordat que la Policia Local de Tàrrega vetlla des de la mitjanit del passat dissabte pel compliment de les restriccions de mobilitat a la via pública. La circulació només és permesa per anar i tornar de la feina sempre que no sigui possible aplicar el teletreball; anar i tornar de centres sanitaris; fer la compra de productes bàsics; o atendre persones vulnerables.

El departament de Salut va anunciar ahir cinc nous casos positius de Covid-19 a la província de Lleida, per la qual cosa són 41 els infectats confirmats. Entre els nous, hi ha la primera menor contagiada que està ingressada a l’Arnau, a banda d’una dona de 75 anys i una altra de 91 anys a l’hospital de Tremp, mentre que una dona de 27 anys es troba al seu domicili en vigilància pels serveis de salut pública i un home d’uns 50 anys és a casa seua. Salut va dir que tots es troben en estat estable.

tracking