SEGRE

SUCCESSOS CAMP

Desvalisen i roben material d'una granja de Castellnou d'Ossó

Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per detenir els autors || Van sostreure motoserres, trepants i eines de l’explotació ramadera

Imatge de la comissaria dels Mossos a Tàrrega.

Imatge de la comissaria dels Mossos a Tàrrega.X. SANTESMASSSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per identificar i detenir els lladres que dissabte passat van desvalisar i van robar material d’una granja de Castellnou d’Ossó, nucli d’Ossó de Sió, a l’Urgell. Els lladres es van emportar motoserres, trepants i altres eines que hi havia a l’interior de l’explotació ramadera, segons va explicar el propietari a aquest diari.

Pel que sembla, els lladres van aprofitar que no hi havia cap persona a dins per accedir al recinte i sostreure el material. Es van emportar els objectes en qüestió de minuts, segons l’afectat. No és la primera vegada que el ramader és víctima de lladres. L’any 2010 i el 2018 va patir sengles robatoris al seu habitatge. En la primera ocasió, la policia va arrestar els autors i van recuperar part dels objectes que els van sostreure. Fa dos anys, van tornar a entrar a la casa per robar joies i diners.

L’Urgell ha registrat uns 40 robatoris en habitatges des del desembre, el més greu a Sant Martí

Castellnou d’Ossó, que compta amb tot just 56 habitants, també va patir el 2013 un robatori insòlit. Els lladres es van emportar la matinada del 12 de febrer del 2013 l’única campana de l’església de Sant Pere. Dos anys i mig després, en van instal·lar una de nova que porta un sistema antirobatori. Va ser en una època en què es van produir diverses onades de robatoris agrícoles.

Val a recordar que l’Urgell i la Segarra són dos de les comarques de Ponent que han viscut diverses onades de robatoris en habitatges en les últimes setmanes. S’han comptabilitzat una quarantena de casos, el més greu el passat 2 de març quan dos encaputxats van assaltar un matrimoni gran al seu domicili de Sant Martí de Maldà i els van lligar i emmordassar. Aquesta situació va provocar que el president de l’Urgell, Gerard Balcells, es reunís amb el conseller d’Interior, Miquel Buch, per tractar la preocupació existent entre els veïns. El conseller va prometre una major dotació d’agents dels Mossos per a la comarca per cobrir el dèficit existent.

Alliberats 57 mossos a Ponent pel tancament de la sala de control ? El recent tancament de la sala control dels Mossos d’Esquadra a Lleida ha permès l’alliberament de 57 policies a la Regió Policial de Ponent, segons va informar el director d’Administració de Seguretat de la Generalitat, Jordi Jardí, el dimecres de la setmana passada després de la celebració de la Junta Local de Seguretat de la ciutat de Lleida. Concretament, 39 policies han estat destinats als grups d’atenció ciutadana i delinqüència urbana a la capital del Segrià. Els altres 18 agents han estat distribuïts per la resta de les comarques del pla, segons va informar Jardí.

tracking