SEGRE

PATRIMONI DESCOBRIMENTS

Fraga reurbanitzarà el Cegonyer conservant el pou de gel

Com recomanen els arqueòlegs del Govern aragonès

El punt tancat on s’ha trobat el pou de gel.

El punt tancat on s’ha trobat el pou de gel.JOSÉ DÍAZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Fraga reurbanitzarà el passeig del Cegonyer conservant el pou de gel que es va descobrir el mes passat arran dels treballs per una fuita d’aigua, segons van indicar fonts municipals. El consistori espera l’informe arqueològic del Govern d’Aragó i una vegada enllestit el projecte, en el qual ja s’està treballant, adjudicaran les obres com més aviat millor.

La presidenta de l’Associació del Nucli Antic de la capital, Maria Antònia Beltran, va confirmar que ja s’elabora un avantprojecte per a la remodelació de la plaça del passeig, malgrat que no s’ha marcat l’inici dels treballs.

De moment, el mercadillo dels dimarts s’ha trasllat al Sotet, encara que en les primeres edicions va registrar menys presència de públic. El pou de gel és una construcció del segle XVII i els experts n’aconsellen la restauració i conservació per la importància històrica del descobriment. Té una profunditat de deu metres i un diàmetre de vuit metres i és un dels més grans trobats a Aragó. En l’actualitat, la zona està envoltada de tanques per seguretat.

tracking