SEGRE

ESNOTICIA

El tancament de la frontera francesa a Aran buida carrers a Bossòst i Les

Nombrosos visitants de França acudien a comprar mentre veïns es confinaven a casa || Agents de policia van establir un control de vehicles a l’N-230

Control policial a la carretera N-230, a la frontera de Les.

Control policial a la carretera N-230, a la frontera de Les.L. RODRÍGUEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El tancament de fronteres entre Espanya i França a Aran va buidar ahir de forma sobtada els carrers de Bossòst i de Les. Són dos municipis on fins ara era habitual que francesos acudissin a comprar, al trobar preus més barats que a les poblacions franceses del seu entorn, especialment pel que fa a articles com ara el tabac i les begudes alcohòliques. La clausura va arribar després que la declaració d’estat d’alarma el cap de setmana passat donés com a resultat una escena insòlita: la majoria de la població local del Baish Aran estava confinada a casa mentre nombrosos visitants omplien la via pública.

La possibilitat que aquests visitants facilitessin la propagació del coronavirus havia estat motiu de preocupació entre els veïns dels municipis. Encara que moltes botigues havien tancat el cap de setmana, els francesos continuaven arribant per comprar tabac i passejar. La restricció del trànsit transfronterer a Espanya es va aplicar ahir tant a l’N-230 a Les com a Eth Portilhon, a Bossòst. Va ser la primera des dels atemptats terroristes de París l’any 2015, i va obligar nombrosos cotxes procentes de França a donar la volta a l’arribar als controls policials. D’acord amb les instruccions del Govern central, el pas es va limitar a camions i a vehicles de ciutadans espanyols, residents a Espanya, treballadors transfronterers i a aquells que acreditaven causes de força major. Aquesta mesura va deixar fora Andorra, encara que això es deu al fet que, a diferència dels passos de Les i Eth Portilhon, a la Farga de Moles hi ha una duana estable.

Control policial a la carretera N-230, a la frontera de Les.

Control policial a la carretera N-230, a la frontera de Les.L. RODRÍGUEZ

tracking