SEGRE

MUNICIPIS PROJECTES

Almacelles renova l'accés a l'escola Antònia Simó

Substituirà les escales que utilitzen més de 400 alumnes i també farà rampes || Inversió de més de 135.000 euros

Les escales que l’ajuntament renovarà abans de l’inici del curs escolar.

Les escales que l’ajuntament renovarà abans de l’inici del curs escolar.A.A.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament d’Almacelles vol avançar aquest any en la remodelació de l’accés al tossal de les Santes Creus, una actuació que contempla la remodelació d’escales construïdes fa més de trenta anys, i finalitzar una rampa que comunica amb la part alta del poble. Aquesta intervenció millorarà la mobilitat, en especial, dels més de quatre-cents escolars que cursen els estudis al col·legi Antònia Simó, situat dalt d’aquest turó. Segons l’alcalde de la població, Josep Ibarz (JxCat), la intervenció suposarà una inversió de 135.000 euros. S’afegeixen als 240.000 que ja s’han invertit a habilitar aquesta zona i els seus accessos i a la nova partida que es destinarà a la construcció d’un pàrquing per a una vintena de vehicles a la part baixa de la localitat i l’adequació de diversos carrers pròxims a la zona. En total, la inversió que es destinarà a millorar l’accessibilitat al tossal rondarà el mig milió d’euros. Per executar aquestes obres, el consistori compta amb subvencions de la Diputació de Lleida que es van aprovar l’any passat i que es destinaran a aquesta millora. L’aportació ascendeix a uns 75.000 euros.

Ibarz va indicar que la intenció de l’ajuntament és adjudicar les obres com més aviat millor perquè comencin el mes de juny o al juliol i puguin estar acabades abans que comenci el pròxim curs escolar. No obstant, l’alcalde va puntualitzar que tot dependrà de com es vagi desenvolupant la lluita contra la pandèmia de coronavirus, que podria afectar els tràmits per presentar les ofertes.

Les obres s’emmarquen dins de la tercera fase de reforma del tossal de les Santes Creus

L’adequació de la zona del Tossal de les Santes Creus va començar fa dos anys i el consistori preveu que pugui estar acabada l’any que ve, una vegada adequat l’estacionament per a cotxes i la remodelació de carrers a la zona inferior.

Ibarz va recordar que les millores en aquest punt van suposar la compra i demolició de diverses cases en ruïnes, una cosa que va comportar una inversió de 150.000 euros en la seua adquisició i 90.000 més en la demolició.

Les escales que l’ajuntament renovarà abans de l’inici del curs escolar.

Les escales que l’ajuntament renovarà abans de l’inici del curs escolar.A.A.

tracking