SEGRE

MUNICIPIS ENERGIES

Fulleda proposa als veïns comprar junts panells solars per estalviar

L’ajuntament els instal·larà en edificis públics i planteja adquirir-los conjuntament

Imatge de l’arxiu del centre històric de Fulleda.

Imatge de l’arxiu del centre històric de Fulleda.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Fulleda projecta instal·lar panells solars a tots els edificis públics per autoproveir-se d’energia. Ho farà al local social, les instal·lacions de les piscines i, en el futur, en el nou ajuntament. A més a més, proposarà als veïns si volen participar en aquesta iniciativa i col·locar també aquestes plaques fotovoltaiques als seus habitatges. “D’aquesta manera, podem fer una compra conjunta per abaratir els costos per a tothom”, va indicar l’alcalde, Jordi Arbós.

El consistori també estudia reduir l’impost de béns immobles (IBI) a tots els que s’acullin a aquesta iniciativa amb què es preveu primar l’autoconsum i reduir la contaminació. De moment, ja ha encarregat un estudi per definir com dur a terme aquesta iniciativa.

Arbós va assenyalar que aquest sistema ja es podrà instal·lar a la sala social i als vestidors de les piscines. Pel que respecta al nou ajuntament, està previst col·locar la primera pedra durant el transcurs d’aquest any. L’ajuntament invertirà 42.500 euros per enderrocar un edifici antic al centre urbà on projecta edificar el nou consistori que serà un immoble que prioritza l’accessibilitat, la sostenibilitat i l’ús d’energies renovables i que suposarà una inversió de 700.000 euros. Per al seu finançament se sol·licitaran ajuts del Pla Únic d’Obres i Serveis de la Generalitat (PUOS), va explicar Arbós.

D’altra banda, l’ajuntament ha aprovat la remodelació de la zona esportiva i el pàrquing d’autocaravanes on es preveu instal·lar dutxes i wifi dins del projecte de Turisme Actiu que projecta rutes telemàtiques de cara a promoure el turisme familiar d’entre tres i trenta quilòmetres i amb diversos graus de dificultat per potenciar el seu patrimoni.

tracking