SEGRE

EQUIPAMENTS SANITARIS

Llum verda a ampliar l'hospital de la Seu però el coronavirus frena l'inici de les obres

Rep llicència després de canviar el projecte per incloure una nova escala d’emergències || Els treballs es demoraran encara més per les noves mesures de l’ajuntament per evitar contagis

La tercera planta del centre cívic El Passeig es destinarà a rehabilitació i centre de dia.

La tercera planta del centre cívic El Passeig es destinarà a rehabilitació i centre de dia.C. S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de la Seu d’Urgell ha donat llicència d’obres per a l’ampliació de la Fundació Sant Hospital, un permís que arriba més d’un any després que la Diputació adjudiqués els primers treballs, el mes de desembre del 2018. Aquest retard es deu que la primera temptativa d’atorgar el permís va xocar amb l’oposició del departament d’Interior. La conselleria va emetre un informe desfavorable al considerar que el projecte incomplia la normativa en matèria de sortides d’emergència, una deficiència que ja està corregida. Tanmateix, l’inici de les obres es demorarà encara més per noves mesures per evitar la propagació del coronavirus. Un decret municipal aprovat ahir a la nit suspèn noves obres al municipi per evitar possibles contagis (vegeu el desglossament).

El regidor d’Urbanisme, Joan Gurrera, va explicar que les sortides d’emergència en el projecte inicial incomplien la normativa “tant en les mesures com en la distància màxima permesa entre cada una, ja que eren un recorregut massa llarg”. Interior va obligar a refer el document per incorporar una nova escala. Segons Gurrera, servirà tant per evacuar l’edifici en cas d’emergència com per al pas habitual de personal i usuaris, la qual cosa millorarà la comunicació interior de l’immoble.

Els treballs hauran de triplicar les places de residència assistida i passar de catorze a quaranta

“No serà una escala exclusiva per a les emergències sinó que estarà oberta de forma permanent”, va puntualitzar. L’empresa que es va adjudicar els treballs el desembre del 2018, la Unió Temporal d’Empreses (UTE) formada per Romà Infraestructures i Serveis SAU i MJ Gruas, SA, ja disposa de tots els permisos necessaris per començar les obres. La reforma, que es prolongarà durant vuit mesos, permetrà pràcticament triplicar les places públiques de residència assistida, ja que passarà de catorze a quaranta llits, una millora que beneficiarà els veïns de l’Alt Urgell.

Permetrà que la llista d’espera actual per poder ingressar en aquest recurs assistencial de la comarca, ara de dos anys, es redueixi fins a un màxim de tres mesos.

L’ampliació afectarà la segona i tercera planta del centre mèdic i la tercera planta del centre cívic El Passeig, contigu al de l’hospital. En aquest últim edifici es traslladaran les àrees de rehabilitació i les de centre de dia per a la tercera edat. El conjunt de la reforma té un pressupost que ascendeix fins als 3.913.649 euros, dels quals la Diputació aporta 3 milions i la resta, la Fundació Sant Hospital.

tracking