SEGRE

Multes de fins a 30.000 euros per infringir el confinament a Catalunya

Els Mossos despleguen controls per evitar desplaçaments a segones residències

Un control dels Mossos aquest cap de setmana a Térmens, a la Noguera.

Un control dels Mossos aquest cap de setmana a Térmens, a la Noguera.Maite Monné

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra, en coordinació amb les Policies Locals a Catalunya, desplegaran aquest divendres i durant tot el cap de setmana controls policials específics a les principals carreteres i autopistes per garantir les restriccions de mobilitat per l’estat d’alarma, per evitar desplaçaments a segones residències.

En un comunicat, la policia catalana ha explicat que agents de les Àrees Regionals de Trànsit i de Recursos Operatius (Arro) realitzaran aquests controls en les vies interurbanes i d’accés a municipis de segones residències, controlant que els vehicles que circulin no infringeixen la mesura de confinament, que impedeix aquest tipus de desplaçament.

Els Mossos i el Servei Català de Trànsit (SCT) recorden que el confinament afecta tota la població, que s’ha de quedar al domicili habitual on viu, i no pot desplaçar-se a altres llocs de residència per passar el cap de setmana.

Els agents desplegats identificaran i denunciaran totes les persones que circulin sense una justificació prevista per l’estat d’alarma, i si a més el vehicle està ocupat per més d’una persona, es denunciarà aquest fet: les sancions per infringir aquestes mesures oscil·len entre els 600 i 30.000 euros.

PROHIBIDES ACTIVITATS A L’EXTERIOR

Insisteixen que les activitats a l’aire lliure, passejar, fer esport, anar amb bicicleta o córrer estan prohibides, pel que els Mossos també garantiran que ningú se salti aquestes restriccions i denunciaran els incompliments.

Els Mossos i Protecció Civil fan una crida a la població perquè respecti el confinament decretat per a tots els dies de la setmana, inclòs el cap de setmana, i que no surti de casa a no ser a causa de força major o per les previstes legalment per evitar la propagació del Covid-19.

tracking