SEGRE

MUNICIPIS ADMINISTRACIÓ

Tàrrega celebra el primer ple telemàtic a Lleida per prevenir contagis de coronavirus

A l’empara del decret de la Generalitat per facilitar el funcionament dels ens locals || El Govern no aclareix si l’opció de participar en les sessions a distància continuarà disponible després de la crisi sanitària

L’alcaldessa i el secretari municipal a la sala de plens. A la pantalla, alguns regidors.

L’alcaldessa i el secretari municipal a la sala de plens. A la pantalla, alguns regidors.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Tàrrega va celebrar ahir el primer ple telemàtic a Lleida després del decret aprovat dimarts per l’Executiu que autoritzava la celebració de sessions plenàries a distància per evitar contagis de coronavirus. A la sala de plens ho havia tan sols sol l’alcaldessa, Alba Pijuan (ERC), i el secretari municipal. La resta de regidors, tant del govern (ERC, PSC i CUP) com de l’oposició (JxCat), van assistir a la sessió a través de videoconferència.

Tàrrega va optar per celebrar el ple quan altres municipis els han suspès de forma temporal perquè “era necessari aprovar el pressupost municipal per poder tirar endavant l’acció de govern”, va dir l’alcaldessa, Alba Pijuan. El resultat va ser una sessió per a la història, no tant pel contingut sinó per la forma: la primera sessió telemàtica per videoconferència i la primera votació a distància.

El ple aprova els comptes per al 2020, que ascendeixen a 18,4 milions i remuneren edils del PSC

La sessió es va celebrar a través de la plataforma Teams. Alhora, es va emetre com habitualment en streaming a través de la plataforma YouTube. Fonts municipals van explicar que es van connectar més de vint persones.

Els problemes de connexió i so van ser presents durant tot el ple i van ocasionar dificultats. Un regidor de JxCat no va poder escoltar cap de les intervencions dels seus companys i ho va fer saber en el moment de la votació. Ho van solucionar enviant-li el registre de l’enregistrament perquè el reproduís al seu ordinador abans de votar, cosa que va obligar a parar el ple gairebé mitja hora.

El ple va desestimar dos al·legacions al pressupost del 2020 de la Federació d’Associacions de Veïns i de l’Associació de Veïns de Sol Ixent. I va aprovar de forma definitiva els comptes, de 18,4 milions.

La principal discussió va ser sobre les retribucions dels dos edils del PSC, que es van incorporar a l’equip de govern al desembre, però no començaran a cobrar fins avui, fet que obligarà l’ajuntament a afrontar un recàrrec del 10% a la Seguretat Social, atès que el pagament serà retroactiu des de principis d’any. El portaveu del PSC i edil d’Esports, Silveri Caro, té una dedicació del quaranta per cent i l’edil d’Acció Social d’Intervenció i Habitatge, Noèlia Soto, del vint-i-cinc per cent.

La portaveu de JxCat, Rosa Maria Perelló, va dir que “és una despesa que no tocaria” mentre que l’alcaldessa va argumentar que fins ara han funcionat amb el pressupost prorrogat. El recàrrec serà d’entre 62 i 65 euros per mes.

tracking