SEGRE

ADMINISTRACIÓ CÀRRECS

Bernat Solé serà el nou conseller d'Acció Exterior i deixarà l'alcaldia d'Agramunt

Rellevarà Bosch, que va dimitir arran d’un presumpte cas d’assetjament sexual al seu departament || A l’espera de judici per desobediència al facilitar l’1-O i amb la possibilitat d’eleccions anticipades

Nou anys com a alcalde i quatre com a regidor a l’oposició - Bernat Solé (Agramunt, 1975) va ser regidor a l’oposició d’Agramunt durant quatre anys i ha estat alcalde d’aquest municipi durant els últims nou. Enginyer industrial de profe ...

Nou anys com a alcalde i quatre com a regidor a l’oposició - Bernat Solé (Agramunt, 1975) va ser regidor a l’oposició d’Agramunt durant quatre anys i ha estat alcalde d’aquest municipi durant els últims nou. Enginyer industrial de profe ...SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Bernat Solé, fins ara alcalde d’Agramunt i diputat d’ERC per Lleida al Parlament, serà el nou conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat. Prendrà el relleu del també republicà Alfred Bosch, que va presentar la dimissió el 9 de març passat arran de crítiques a la gestió del seu departament davant d’un presumpte cas d’assetjament sexual per part d’un membre del seu gabinet. El càrrec de conseller és incompatible amb el d’edil, per la qual cosa Solé haurà d’abandonar el consistori després de nou anys al capdavant del govern municipal (vegeu el desglossament).

Està previst que Solé prengui possessió del càrrec avui mateix, a través d’una videoconferència amb el president, Quim Torra, per evitar risc de contagi per coronavirus. Torra ha donat positiu i exerceix des d’aleshores el càrrec confinat al Palau de la Generalitat.

El que va ser alcalde d’Agramunt fins ahir va corroborar haver “acceptat la proposta d’ERC per al càrrec amb il·lusió, determinació i compromís amb el país i amb els valors republicans”. Tanmateix, va lamentar “haver de deixar de ser alcalde d’Agramunt, municipi pel qual he treballat de forma incansable durant tretze anys”. Van ser 9 com a alcalde i 4 de regidor a l’oposició. A través d’un comunicat, ERC va explicar que l’elecció de Solé pretén que “el departament estigui liderat per una persona externa a Acció Exterior, que pugui fer una aproximació neutra als últims esdeveniments”. Així mateix, va destacar “l’experiència i competència” de Solé “en gestió d’equips com ha fet a l’ajuntament d’Agramunt i al Parlament, exercint tasques de coordinació del Grup Republicà”, va indicar ERC.

Solé assumirà el càrrec a l’espera del judici per un presumpte delicte de desobediència per haver facilitat com a alcalde la celebració del referèndum de l’1-O a Agramunt. En cas de ser condemnat, s’exposa a una pena d’inhabilitació de fins a 18 mesos, l’abast de la qual hauria d’establir el tribunal.

La seva entrada al Govern es dóna en un moment de fortes tensions entre els dos socis a l’Executiu català, JxCat i ERC, i la previsió d’eleccions anticipades.

Encara a l’espera de triar el relleu al capdavant de l’ajuntament Encara no està clar qui serà el substitut de Bernat Solé com a alcalde d’Agramunt, càrrec al qual va renunciar ahir a la nit en un ple extraordinari celebrat de forma telemàtica per prevenir contagis de coronavirus. L’equip de govern municipal d’ERC ja ha iniciat converses per decidir qui ocupa la vacant al capdavant del consistori i es preveu que el nom del nou alcalde o alcaldessa s’anunciï la setmana que ve. Des de l’any 2005, el règim d’incompatibilitats de la Generalitat estableix que els consellers no poden ser alcaldes ni regidors, i que el seu càrrec només és compatible amb el de diputat al Parlament. Solé va dir que “són i seran moments complexos, en els quals caldrà que tothom posi el millor de la seua part. I de la mateixa manera que el projecte municipal, perfectament consolidat, tindrà un gran relleu al capdavant, ho necessitarem tot per tornar a aixecar el país”.

tracking