SEGRE

Andorra registra la seua primera víctima mortal per coronavirus

La duana d'Andorra.

La duana d'Andorra.ANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El coronavirus ha causat la primera víctima mortal a Andorra, ha anunciat aquest diumenge el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha en la seua compareixença diària telemàtica, des de casa seua.

Era un pacient que patia una malaltia respiratòria crònica en fase terminal a qui "el coronavirus ha donat una empenta final", ha lamentat el ministre, que ha traslladat el condol a la família.

Andorra comptabilitza aquest diumenge al migdia 112 pacients amb resultat positiu de coronavirus –al que se sumen l’únic que ja va rebre l’alta, fa dos setmanes–, 15 d’ells ingressats a l’hospital, tres d’ells greus a l’UCI.

Dels malalts, 38 són professionals de l’àmbit sanitari, col·lectiu que Martínez Benazet considera que cada vegada serà més difícil que s'infecti per les mesures adoptades, i que els casos es deuen a infeccions originades en viatges anteriors i a l’atenció de pacients abans que desenvolupessin símptomes (com el cas del turista madrileny que va patir un infart i que més tard va desenvolupar la simptomatologia del COVID-19).

En el centre sociosanitari el Cedre, els positius han passat de dos a vuit, i hi ha vuit residents presenten simptomatologia compatible amb el coronavirus.

tracking