SEGRE

TRÀNSIT BALANÇ

Els Mossos imputen set conductors per abandonar el lloc d'un accident a Lleida

Primeres denúncies després d’entrar en vigor la reforma del Codi Penal, que tipifica aquesta conducta com a delicte || L’any passat, 785 xòfers van acabar al jutge, quatre de cada deu per anar ebris o drogats

Imatge d’arxiu d’un control de la unitat de trànsit dels Mossos d’Esquadra a Lleida.

Imatge d’arxiu d’un control de la unitat de trànsit dels Mossos d’Esquadra a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra van denunciar penalment l’any passat set conductors a les comarques lleidatanes per abandonar el lloc d’un accident. Es tracta de les primeres imputacions per aquesta conducta a la carretera després d’entrar en vigor la reforma penal que castiga amb presó que un conductor marxi del lloc d’un sinistre. Una reforma promoguda per la veïna de la Seu d’Urgell Anna González, que va lluitar durant anys per reformar la llei després que el seu marit morís atropellat per un camioner i fugís. Segons la reforma, l’abandonament del lloc de l’accident es castiga amb penes d’entre sis mesos i quatre anys de presó i la retirada del carnet de conduir entre un i quatre anys. Fins ara, el Codi Penal només contemplava com a delicte l’omissió del deure de socors, però era molt difícil poder imputar aquest tipus de delictes als conductors que abandonaven el lloc de l’accident. Ara, el simple fet d’anar-se’n ja està penat. Segons les dades facilitades pels Mossos d’Esquadra a SEGRE, l’any passat es va imputar aquest delicte a set conductors, tots a Ponent.

En total, els xòfers imputats per delictes de trànsit tornen a augmentar un any més i el 2019 els Mossos van portar als tribunals un total de 785 conductors a la província de Lleida. Aquest fet suposa un augment del 4 per cent. Per delicte contra la seguretat al trànsit, la Policia catalana va imputar 347 conductors per circular sota el consum d’alcohol i drogues, la qual cosa suposa el 44,2 per cent del total de xòfers imputats. Segons el balanç, destaca un augment molt significatiu dels xòfers que van acabar davant del jutge per excés de velocitat. El 2019, els Mossos van imputar 22 persones davant de les 10 d’un any abans.

L’any passat, vint-i-dos xòfers van ser denunciats penalment per conduir massa de pressa

A la regió policial de Ponent, aquest delicte es va multiplicar per dos l’any passat. Així mateix, després del consum d’alcohol i drogues, circular sense carnet és el segon delicte amb més imputacions a la província, amb 248 investigats a les comarques lleidatanes, el 31,6% del total d’imputats. Vint-i-quatre xòfers més van ser denunciats per homicidi i lesions imprudents i uns altres 39, per conducció temerària.

Més de 3.800 xòfers al jutge per delictes de trànsit en cinc anys Els Mossos d’Esquadra han imputat un total de 3.868 conductors per delictes de trànsit en els últims cinc anys, gairebé la meitat d’ells per circular al volant sota els efectes d’alcohol i drogues. Segons les dades facilitades per la Policia catalana, entre el 2015 i el 2019 un total de 1.840 xòfers de la província de Lleida han estat denunciats penalment per conduir ebris i drogats, mentre que 520 més es van negar a sotmetre’s a les proves. D’altra banda, prop de 1.300 conductors van acabar als jutjats per circular sense carnet, ja sigui per pèrdua de punts, retirada judicial o perquè mai no s’havien tret la llicència.

tracking