SEGRE

Més de 90 sancions i 170 identificacions per saltar-se l'estat d'alarma a Lleida

Interior recomana el certificat d’autoresponsabilitat per justificar desplaçaments, que estarà disponible en versió digital

Més de 90 sancions i 170 identificacions per saltar-se l'estat d'alarma a Lleida

Més de 90 sancions i 170 identificacions per saltar-se l'estat d'alarma a LleidaX. Santesmasses

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra van imposar durant la jornada de divendres un total de 91 sancions a la província de Lleida a persones i establiments que van incomplir l’estat d’alarma per fer desplaçaments injustificats o, en el cas dels locals, per obrir les portes quan no els està permès a causa de la crisi del coronavirus. Segons van informar ahir fonts policials, divendres es van fer més de 170 identificacions, de les quals 134 van ser a persones per comprovar que el desplaçament per la via pública estava justificat i 40 a vehicles. Els Mossos d’Esquadra també van dur a terme ahir diferents controls per evitar desplaçaments a segones residències i comprovar que la ciutadania complia el confinament recomanat per les autoritats sanitàries per evitar contagis. En aquest sentit, la Policia catalana va recordar que, en cas de detectar un vehicle amb més d’un ocupant sense justificació, la sanció serà per a cada persona que viatgi a l’interior del vehicle. En aquest sentit, la Guàrdia Urbana va sancionar nou persones divendres a la tarda, mentre que ahir només se n’havia imposat una fins al migdia i s’havien fet 21 comprovacions. La Policia local ha començat a atendre trucades de ciutadans que alerten de persones que incompleixen el confinament.

2.805 sancions

En el conjunt de Catalunya, en les últimes 24 hores es van dur a terme un total de 12.288 identificacions de persones al carrer, 12.741 a vehicles i es van aplicar 2.805 sancions per incomplir l’estat d’alarma. Per facilitar la tasca de les forces i cossos de seguretat en els controls de desplaçaments, la conselleria d’Interior ha elaborat un certificat d’autoresponsabilitat perquè els ciutadans puguin justificar per quina raó surten de casa. El conseller d’Interior, Miquel Buch, va informar ahir que a partir de dilluns, quan entri en vigor aquest document, estarà disponible en versió digital, per la qual cosa no serà necessari imprimir el document, que actualment pot descarregar-se des del web de Protecció Civil i Interior. El Govern insisteix que no és obligatori però sí recomanable perquè facilita la justificació del desplaçament en els supòsits permesos com anar a comprar, la feina, atenció de col·lectius vulnerables, anar al banc o assistència a centres sanitaris. Les principals carreteres de Lleida com l’A-2, l’A-14 i l’A-22, i també les carreteres N-240, N-II, a més de les vies secundàries, van registrar ahir una reducció dràstica del trànsit després de l’aplicació de mesures restrictives de circulació i la prohibició d’anar a segones residències.

tracking