SEGRE

ESNOTICIA

Contagiats més de 3.400 professionals sanitaris, el 12% del total de casos

Múrcia ordena tancament total i Moncloa ho veta

Un pavelló d’Ifema a Madrid s’ha convertit en un macrohospital amb més de 1.300 llits.

Un pavelló d’Ifema a Madrid s’ha convertit en un macrohospital amb més de 1.300 llits.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre total de professionals sanitaris que han donat positiu en coronavirus a Espanya ascendia ahir al migdia a 3.475, una xifra que suposa al voltant del 12% del total dels casos confirmats, segons va informar el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón. El total de positius confirmats va pujar un 14,6%, fins als 28.572, i el de morts, un 29,7%, fins als 1.720. Simón va admetre que el col·lapse del sistema sanitari “es pot produir en alguns punts” però va dubtar que sigui generalitzat a tot Espanya. “L’epidèmia començarà a descendir abans del col·lapse sanitari, si és que aquest es produís”, va dir.

Així mateix, va apuntar que “si estem pensant que el dia amb més transmissió, a partir del qual comencem a descendir, es produirà aquesta setmana, el punt crític per a les UCI es produirà una o dos setmanes després”. També va assegurar que “tindrem tests ràpids per a tota la població” i va explicar que és un kit que dóna “immediatament la lectura de positiu, negatiu o dubtós”, en un “temps breu entre 10 i 20 minuts”. “Van començar a arribar ahir, la distribució cal fer-la de la forma correcta, perquè tenim punts més calents que d’altres”, va afirmar. L’objectiu és “conèixer la transmissió real” que hi ha a la població i “com està afectant”. Sobre els nous contagis, va opinar que “hi ha una certa estabilització, ens dóna alguna esperança, però cal ser encara molt prudents”.

D’altra banda, Múrcia va ordenar ahir el tancament total de la comunitat, com demana Catalunya, però la Moncloa també ho va rebutjar.

tracking