SEGRE

ESNOTICIA

Tremp obre el primer hotel hospital de Lleida amb vuit pacients

Usuaris de llarga durada, que es van traslladar ahir per allunyar-los de possibles contagis i alliberar llits || L’Acadèmia de Suboficials de Talarn, preparada

alt

Creat:

Actualitzat:

Tremp va obrir ahir el primer hotel hospital de les comarques de Lleida amb els vuit primers pacients del sociosanitari que van ser traslladats del centre sanitari comarcal a l’Hotel Alegret, a la mateixa capital del Pallars. Al trasllat dels pacients també s’hi va sumar el de tot l’equip tècnic necessari i humà. En aquest sentit, s’han establert a l’hotel hospital els tres torns d’infermeria, tres d’auxiliars, un zelador i el metge. Treballadors de la brigada municipal de Tremp van ajudar en el trasllat dels residents i del material tècnic durant el matí d’ahir. L’objectiu de Salut és tenir disponibles una vintena de llits a l’hospital comarcal si es necessitessin per la pandèmia del coronavirus. L’alcaldessa de Tremp, Pilar Cases, va avançar ahir que de moment es van traslladar vuit usuaris, però que aquesta xifra pot variar cada dia, en funció dels positius que es vagin registrant al Pallars i que requereixin hospitalització. Paral·lelament, fonts de la Acadèmia General Bàsica de Suboficials de Talarn van confirmar ahir que tenen part de les instal·lacions preparades en cas que sigui necessari. “Estem preparats i comptem amb tot el material necessari si es requereix”, van explicar.

El seminari de la Seu d’Urgell també acull des de divendres divuit usuaris de la unitat sociosanitària de la Fundació Sant Hospital. S’emmarca en un pla de contingència de la Fundació, que preveu disposar de fins a cinquanta llits per a pacients amb coronavirus positius i habilitar llits de la unitat de cures intensives.

L’alcalde d’Alcarràs va confirmar ahir a la nit un primer positiu per coronavirus a la localitat

A la Val d’Aran, el Conselh Generau també va habilitar divendres un hospital de campanya al costat de la zona d’urgències de l’Espitau de Vielha, per poder atendre els afectats i disposar de més llits en cas d’emergència.

D’altra banda, l’alcalde d’Alcarràs, Manel Ezquerra, va confirmar ahir a la nit a través d’un ban el primer cas de coronavirus al municipi i va demanar als veïns que es confinin.

Un dels residents arribant a l’Hotel Alegret, habilitat com a hospital.

Un dels residents arribant a l’Hotel Alegret, habilitat com a hospital.MAITE MONNÉ

tracking