SEGRE

MUNICIPIS PROJECTES

Arsèguel eixampla l'accés al poble per als vehicles d'emergència

Única entrada de la població des de la carretera local LV-4052 i a l’Eix Pirinenc

Els treballs permetran l’accés als vehicles d’emergència.

Els treballs permetran l’accés als vehicles d’emergència.CCAU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament d’Arsèguel ha tret a licitació les obres per eixamplar part del camí de la Font del Morè. Es tracta d’una via “bàsica”, que comunica la part baixa del nucli de població des de la carretera local LV-4052, principal carretera d’accés des de l’Eix Pirinenc, i únic accés dels vehicles d’emergències fins a aquest punt de la població.

Els treballs contemplen la construcció d’un mur de contenció a la part final del camí (a l’extrem situat més a llevant), on el camí arriba a la fi sense possibilitat de sortida.

El projecte preveu dotar aquest punt de prou espai per permetre que els vehicles puguin fer la volta i tornar pel mateix camí. La via té entre 4 i 4,5 metres d’ample.

L’ajuntament destaca la necessitat de realitzar aquesta actuació per permetre el pas dels vehicles d’emergències, ja que de cap altra manera podrien arribar, diuen, a aquesta part del poble. El mur de contenció, segons indica el projecte, tindrà forma de L, amb una altura màxima de 4,5 metres.

El tram paral·lel al camí tindrà vint metres de llarg i el perpendicular, una mica més de deu metres.

D’altra banda, el projecte també contempla la construcció d’unes escales que comuniquin la plaça del poble amb el camí de la Muralla.

El pressupost de licitació és de 59.706 euros i el termini per executar l’obra serà de tres mesos. En aquest sentit, l’ajuntament farà front a la millora a través d’una subvenció del departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat per a inversions en camins locals.

No obstant això, la situació excepcional de crisi sanitària actual retardarà el concurs d’adjudicació dels treballs per eixamplar aquest eix viari local.

tracking