SEGRE

TRIBUNALS SALUT

Ordenen el tancament del jutjat de Vielha arran d'un cas de coronavirus

Un advocat que habita a les dependències ha donat positiu i posen en quarantena tot el personal || La jutge de Tremp n’assumirà els casos més urgents

Imatge d’arxiu del Jutjat de Vielha, el personal del qual ha estat posat en quarantena.

Imatge d’arxiu del Jutjat de Vielha, el personal del qual ha estat posat en quarantena.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha ordenat el tancament del jutjat de Vielha després que un advocat habitual que va estar a les instal·lacions el 10 de març passat hagi donat positiu per coronavirus. A més del tancament, el president del TSJC, Jesús María Barrientos, ha ordenat el confinament de tots els treballadors durant un mínim de 15 dies i que sigui la jutge de Tremp la que assumeixi els casos urgents corresponents a Vielha.

Segons va informar ahir el TSJC, l’ordre és del 20 de març passat i l’aïllament del personal del jutjat de Vielha serà com a mínim fins al dia 25, 15 dies després del possible contacte amb el lletrat, encara que es podria allargar. Segons la instrucció, el confinament ha estat ordenat per l’autoritat sanitària després de detectar-se el cas positiu i insta els funcionaris, així com la jutge titular de Vielha, a quedar-se en quarantena aïllats fins al 25 de març vinent, tret del que decideixin els metges en cas que algun d’ells presentés símptomes.

Així mateix, el TSJC ha demanat al departament de Justícia que dugui a terme una neteja i desinfecció de les dependències del jutjat de Vielha “com més aviat millor”. En aquest sentit, demana a la conselleria que informi la presidenta de l’Audiència de Lleida i el TSJC quan aquesta neteja s’hagi dut a terme.

És el segon jutjat lleidatà que ha de parar la seua activitat a causa de la crisi del coronavirus. Fa una setmana, el jutjat d’Instrucció número 4 de Lleida va haver de ser posat en quarantena després que el jutge donés positiu pel Covid-19. La situació es va produir el cap de setmana anterior, ja que el jutjat es trobava en funcions de guàrdia, per la qual cosa va haver de ser reemplaçat pel jutjat d’Instrucció 2.

El positiu va provocar automàticament l’aïllament de tots els treballadors de l’òrgan judicial així com dels agents dels Mossos d’Esquadra destinats al trasllat de detinguts que estaven de servei durant la guàrdia del cap de setmana. Dijous passat, la conselleria de Justícia va desinfectar la zona del jutjat d’Instrucció 4, per la qual cosa les instal·lacions ja estaven operatives.

tracking