SEGRE

Sis positius per coronavirus a l'associació Talma de Juneda

L'entitat feia dies que aplicava un aïllament de seguretat i feia un seguiment de la simptomatologia que presentaven

Imatge d'arxiu del carrer Major de Juneda.

Sis positius per coronavirus a l'associació Talma de JunedaÒscar Mirón

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'associació Talma ha informat que sis usuaris atesos als habitatges de l'entitat, a Juneda (Garrigues), han donat positiu per la covid-19. L'associació feia dies que havia aplicat un aïllament de seguretat i feia un seguiment de la simptomatologia que presentaven aquestes sis persones, les quals es troben estables. D'acord amb els consells de l'equip epidemiòleg, Talma ha reorganitzat les tres llars residències per tal d'aïllar al màxim a les persones que han donat positiu i garantir una major seguretat als professionals que hi han de treballar. A més, aquesta reorganització ha anat acompanyada d'unes mesures de desinfecció exhaustives a totes les llars, amb l'objectiu de prevenir possibles contagis, segons explica l'entitat.

L'associació Talma ofereix atenció, suport i la prestació de tot tipus de serveis a persones amb discapacitats, trastorn mental i/o risc d'exclusió social de la comarca de les Garrigues. En els habitatges de què disposa l'entitat, hi ha 63 persones, una quarantena de les quals a les tres llars residències i una vintena al CRAE les Garrigues que estan seguint el confinament decretat per les autoritats públiques a tota la població.

En aquests habitatges, Talma ha prohibit qualsevol visita externa i l'entitat està extremant les mesures de prevenció i higiene per tal de preservar la seguretat i la protecció de totes les persones que en formen part, també dels professionals.

Talma ja va començar a aplicar mesures de prevenció i higiene pel fet que atén un col·lectiu de risc (persones amb discapacitat i altres patologies derivades) i va establir unes mesures de contenció a l'entitat. Així, des del 13 de març Talma va suspendre diferents activitats programades, va restringir les visites a tots els habitatges de l'entitat per tal de minimitzar riscos, i també va extremaran les normes d'higiene abans d'entrar i després de sortir. Talma va reforçar encara més aquestes mesures després de conèixer que una de les persones usuàries de l'entitat donés positiu per coronavirus després de morir al seu domicili al municipi de l'Albi (Garrigues).

Des de Talma remarquen, però, que l'activitat als habitatges segueix. En aquest sentit, l'entitat assegura que "la direcció, els responsables de serveis i els equips d'atenció directa mantenen una coordinació diària, juntament amb les famílies per tal d'actuar amb professionalitat i responsabilitat sempre vetllant pel màxim benestar de les persones".

tracking