SEGRE

TURISME CORONAVIRUS

El turisme confia a recuperar-se a l'estiu un cop perduda la campanya de Setmana Santa

Es preveien ocupacions de fins al 100% en alguns establiments || La pandèmia també va obligar a tancar pistes d’esquí i va avançar el final d’una temporada que hauria sigut la millor de la història

Imatge del riu Noguera Pallaresa al seu pas per Sort ahir, sense cap barca.

Imatge del riu Noguera Pallaresa al seu pas per Sort ahir, sense cap barca.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El turisme confia a recuperar-se a l’estiu de les pèrdues que ha generat la pandèmia del coronavirus, que ha paralitzat el sector i ha arruïnat la campanya de Setmana Santa, un dels moments de l’any de més afluència de visitants a les comarques de Lleida. Això es deu al fet que l’Estat allargarà l’estat d’alarma pel Covid-19 fins al 12 d’abril, un dia abans del Dilluns de Pasqua. Per a aquestes dates, es preveien ocupacions de fins al 100% en alguns establiments de la demarcació, ara tancats per la pandèmia.

El president de la Federació d’Hostaleria a Lleida, Josep Castellarnau, va explicar ahir que “ja teníem assumit que es perdria la campanya de Setmana Santa” i va avançar que ja tenen la mirada posada en l’estiu. Va assegurar que “el cavall de batalla” quan la pandèmia remeti serà “que la gent estigui curada i amb ganes de sortir”, a banda de fer les contractacions necessàries per a la temporada. Per la seua part, el responsable de promoció del Patronat de Turisme de la Diputació, Juli Alegre, es va mostrar optimista de cara a la temporada d’estiu i va assegurar que “tornarem a donar els millor del nostre territori”. El Covid-19 va obligar a tancar pistes d’esquí i Alegre va assenyalar que aquesta “hauria pogut ser la millor temporada de la història”. Aquesta campanya s’havien registrat diversos caps de setmana de rècord i el 22 de febrer hi va haver 10.000 esquiadors al Sobirà i la Ribagorça. Estava previst que la temporada acabés el 13 d’abril, l’endemà de la pròrroga de l’estat d’alarma.

Paralitzat el conveni que garanteix el cabal de la Noguera Pallaresa per a la pràctica del ràfting

Un altre dels sectors afectats per la crisi sanitària del coronavirus són els esports d’aventura, que han ajornat l’inici de la temporada, que estava previst per al passat dia 14. El responsable de l’Associació d’Empreses d’Esports d’Aventura del Sobirà, Flòrido Dolcet, va explicar que s’han cancel·lat el 90% de les reserves i va augurar que “la recuperació serà lenta”.

Dolcet va apuntar que “les plantilles són fixes d’un any a l’altre i esperem poder comptar-hi”. Així mateix, s’ha paralitzat el conveni amb Endesa per assegurar cabal a la Noguera Pallaresa per a la pràctica del ràfting.

Val a recordar que gran part dels establiments hotelers preparen ERTO per la paralització del sector. La mesura afectaria la major part dels 10.000 treballadors de l’hostaleria a Lleida. D’altres van optar per donar per acabada la temporada anticipadament, com ja va avançar SEGRE

tracking