SEGRE

ESNOTICIA

La Seu redueix a la meitat els dies de recollida de l'orgànica i el cartró

Com a mesura de prevenció pel Covid-19

La Mancomunitat ha instal·lat més contenidors.

La Mancomunitat ha instal·lat més contenidors.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet (MEU), que s’encarrega de la gestió dels residus dels municipis del nord de la comarca de l’Alt Urgell, ha reduït a la meitat els dies de recollida de les fraccions d’orgànica i resta, i de paper i cartró.

L’ens, que fins a l’inici de la crisi sanitària feia la recollida sis dies a la setmana (de dilluns a dissabte), limita ara el servei a tres dies.

La MIGRAUM avança dos hores l’acabament de la jornada i desinfecta cada setmana els contenidors

Els operaris d’Urbaser, concessionària del servei, fan la recollida els dimarts, els dijous i els dissabtes. La mesura, per evitar la propagació del Covid-19, se suma al tancament del servei de la deixalleria, a l’eliminació de la recollida de mobles i objectes voluminosos, a la desinfecció de contenidors, i a la dotació de més dipòsits de la fracció paper i cartró en alguns punts del municipi de la Seu d’Urgell.

Fonts de la MEU van justificar l’increment de contenidors “per evitar el desbordament” dels existents. El carrer Major de la capital de l’Alt Urgell és un dels punts en els quals l’entitat ha reforçat els equips. La plantilla de treballadors s’ha reorganitzat per torns, segons van indicar les mateixes fonts, de manera que no s’ha aplicat cap reducció de personal.

Així mateix, la Mancomunitat Intermunicipal de Gestió de Residus de l’Alt Urgell Meridional (MIGRAUM), que s’encarrega de la gestió dels municipis del sud de la comarca, manté activa i sense modificar la recollida de totes les fraccions. Jordi Pasques, gerent de l’entitat, va explicar que els cinc operaris finalitzen la jornada dos hores abans del que és habitual, “com a fórmula de conciliació laboral i familiar”, i que fan cada setmana la desinfecció dels contenidors.

tracking