SEGRE

ESNOTICIA

Mor la veïna de l'Urgell que va donar la primera alarma del coronavirus

La dona de Castellserà que va alertar del viatge a Benidorm, amb un altre mort de Corbins || Mor un dels ancians de la residència geriàtrica de la Pobla de Segur

Imatge del cordó policial que van fer els Mossos d’Esquadra el 8 de març passat a Castellserà.

Imatge del cordó policial que van fer els Mossos d’Esquadra el 8 de març passat a Castellserà.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La veïna de l’Urgell que va donar la primera alarma sobre casos de coronavirus a Lleida va morir dilluns als 84 anys a l’Arnau de Vilanova de Lleida, on estava ingressada des del dia 9 després que una prova revelés que estava contagiada. Així ho van corroborar ahir fonts properes a aquesta habitant del municipi de Castellserà, que va posar les autoritats sanitàries sobre la pista d’un viatge de l’Imserso a Benidorm, que va resultar ser un dels principals focus de propagació del Covid-19 a les comarques lleidatanes.

Aquesta veïna va alertar els serveis d’emergències el 8 de març. Els va explicar que, després de viatjar a Benidorm, patia alguns símptomes de contagi del coronavirus. Aquell mateix dia havia mort una altra dona de 83 anys de Castellserà, que també s’havia inscrit en el viatge de l’Imserso. Després de la defunció es van activar protocols contra la propagació del virus i una desena de veïns del carrer Urgell que havien estat en contacte amb la dona van quedar confinats dotze hores.

Proves posteriors van descartar el 8 de març que ella fos portadora del coronavirus. En canvi, sí que ho van detectar en la veïna que va morir finalment dilluns passat. L’última dada coneguda sobre contagis vinculats al viatge de l’Imserso a Benidorm era de 28 afectats. A més, ahir es va confirmar la mort d’un altre dels participants en el viatge. Es tracta d’un home d’avançada edat que vivia a Lleida però que era originari de Corbins.

Després d’aquest viatge, les residències sumen gran part dels contagis a les comarques lleidatanes, amb almenys quaranta fins ara (vegeu SEGRE d’ahir). A Àger, amb 16 contagis (14 residents i dos empleats) i part del personal de baixa, el consistori va agrair ahir l’ajuda dels voluntaris de la localitat i va fer una crida per trobar nous treballadors per a la residència. Així mateix, a Juneda, on s’han registrat vuit casos, sis corresponen a la residència Talma i dos a veïns de la localitat (un d’ells hospitalitzat i un altre a casa). Ahir també es va confirmar la mort per coronavirus d’un dels ancians de la residència de la Pobla que estava ingressat a l’Hospital del Pallars. Es tracta d’un home d’uns 85 anys d’edat. Val a recordar que en aquest geriàtric del Jussà s’han confirmat almenys quatre casos de Covid-19.

tracking