SEGRE

SUCCESSOS ESTAT D?ALARMA

Mossos i urbans imposen 140 multes en un dia a Lleida per saltar-se el confinament

Envien a un judici un home a la capital del Segrià per desobeir els urbans reiteradament || En tot just una setmana ja s’han superat les 650 infraccions a les comarques de Ponent

Imatge d’un control de la Policia Local de Tremp dilluns a última hora de la tarda.

Imatge d’un control de la Policia Local de Tremp dilluns a última hora de la tarda.JORDI URIACH

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de Lleida van denunciar dilluns 140 persones a les comarques lleidatanes per saltar-se sense motiu justificat la prohibició de sortir al carrer imposat amb l’estat d’alarma.

La policia catalana va notificar 107 denúncies i va informar que havia multat quatre persones que tornaven de sopar a casa d’un company. Per la seua part, la Urbana va obrir 33 actes a la capital del Segrià. A més, també van denunciar penalment per un delicte de desobediència greu un veí de Lleida de 61 anys per incomplir la prohibició. Prèviament, la Urbana havia avisat i multat diverses vegades aquest home per incomplir les mesures cautelars en relació amb el decret de l’estat d’alarma. Va ser imputat dilluns a les 13.35 hores al carrer Salmeron, davant de la comissaria.

Els cossos policials apliquen les sancions fixades en la coneguda com la ‘llei Mordassa’

D’aquesta forma, en tot just una setmana, els Mossos i la Urbana, sense comptar altres policies locals, han aixecat més de 650 actes a Ponent. A més, a Cervera, per exemple, s’han detectat divuit infraccions.

També s’ha detingut tres homes per desobediència i atemptat, dos a Tàrrega i un a Lleida, dijous passat i dilluns. Els Agents Rurals també han interposat diverses denúncies a la província. El cap de setmana passat van aixecar actes a tres escaladors que van ser sorpresos practicant aquesta activitat a la Cova Gran de Santa Linya, a la Noguera. Val a recordar que totes les activitats a l’aire lliure han estat prohibides.

Així mateix, també són denunciades totes aquelles persones que han estat detingudes a la via pública per delictes. La setmana passada, per exemple, la Urbana va multar quatre arrestats com a presumptes autors de sengles robatoris en establiments del Barri Antic. Els infractors són denunciats per la llei de seguretat ciutadana, coneguda com a llei Mordassa, que fixa sancions que van dels 100 als 600.000 euros.

Durant la roda de premsa telemàtica d’ahir al migdia, Buch va subratllar que de moment ni el departament de Salut que lidera Alba Vergés ni el Procicat no preveuen reclamar cap mena de socors a l’exèrcit.

Tanmateix, el conseller d’Interior va remarcar que el Govern “sempre” preveu demanar ajuda, quan “sigui necessari”, a altres elements externs “en funció de l’adversitat i els recursos”.

Divuit detinguts i 2.781 sancions a Catalunya El conseller d’Interior, Miquel Buch, va explicar ahir que els cossos de seguretat han identificat en les últimes 24 hores 8.674 persones i 9.120 vehicles. També s’han tancat quatre locals, s’han practicat divuit detencions i s’han denunciat a 2.781 persones. D’altra banda, Buch va assegurar que no contempla demanar ajuda a l’exèrcit ara, encara que s’obre a valorar-ho “si calgués”.

tracking