SEGRE

ESNOTICIA

L'Exèrcit desinfecta una residència de la Pobla de Segur

El Centre Geriàtric del Pirineu, amb sis positius i dos morts || Quatre ancians del centre d’Àger moren a Tremp

Membres de la Unitat Militar d’Emergència, ahir en un dels centres d’ancians de la Pobla de Segur, on es van dur a terme treballs de desinfecció.

Membres de la Unitat Militar d’Emergència, ahir en un dels centres d’ancians de la Pobla de Segur, on es van dur a terme treballs de desinfecció.ACN

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Efectius de la Unitat Militar d’Emergències (UME) procedents de Saragossa van desinfectar ahir el Centre Geriàtric del Pirineu, a la Pobla de Segur, on la setmana passada es van confirmar quatre casos de coronavirus. En aquest centre viuen 71 persones d’edat avançada. El responsable mèdic del centre, Ramon Mitjana, va confirmar que dos dels residents que estaven ingressats a l’Hospital de Tremp han mort per Covid-19. Es tracta d’una dona de 86 anys i d’un home de 98.

Actualment hi ha sis usuaris amb coronavirus hospitalitzats i vuit més amb símptomes confinats a la residència. L’alcalde de la Pobla, Marc Baró, va explicar que el consistori va sol·licitar dilluns la intervenció de l’UME per desinfectar el centre al registrar-se un focus important de contagis. Al matí es van desinfectar les habitacions mentre els usuaris eren en alguna de les zones comunes mantenint les distàncies de seguretat durant tres hores. A la tarda van tornar a les seues habitacions i es van desinfectar les zones comunes. El responsable mèdic del centre va sol·licitar la col·laboració de voluntaris per ajudar els treballadors de la residència ja que deu d’ells, xifra que suposa un 35% de la plantilla, estan de baixa perquè o bé presenten símptomes de coronavirus o bé per angoixa o por.

Al geriàtric hi ha més d’una desena de positius de Covid-19 i al municipi han mort dos persones

Per la seua part, l’ajuntament d’Àger també ha sol·licitat la intervenció dels militars per desinfectar la residència, segons va explicar l’alcaldessa, Mireia Brugués.

Des de la matinada de diumenge a dilluns han estat quatre els morts de la residència d’Àger, tots ells, ingressats a l’Hospital de Tremp. L’últim va morir ahir. Es tracta d’un senyor gran veí d’Os de Balaguer (usuari del centre d’Àger) i que va ingressar dimarts a l’hospital a l’agreujar-se els seus problemes respiratoris. Actualment, 27 ancians de la residència d’Àger continuen aïllats en el mateix centre i uns altres quatre no han mostrat símptomes. Voluntaris d’Àger continuen atenent el centre.

Així mateix, la residència de la Fuliola té més d’una desena de positius confirmats i ja han mort per coronavirus dos persones d’aquest municipi, una veïna de 74 anys i una usuària de la residència de més de 90 anys i que era veïna de la Sentiu, informa Segre Tàrrega.

tracking