SEGRE

METEOROLOGIA FRED

Nevades per sota dels 700 metres després de caure les temperatures

La neu va tenyir ahir de blanc molts punts del Pirineu i va fer acte de presència a la Noguera i les Garrigues || Activat en fase d’alerta el pla Neucat

Vistes de la serra del Montsec des de la població d’Àger.

Vistes de la serra del Montsec des de la població d’Àger.N.M.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els termòmetres han baixat de forma anòmala aquesta última setmana de març a Catalunya, fet que s’ha traduït en nevades en cotes i llocs poc habituals en aquesta època de l’any. A primera hora d’ahir, el paisatge de la serra del Montsec, a la Noguera, i el de la serra de la Llena, a les Garrigues, es van despertar emblanquinats per la neu, així com altres punts de la Catalunya central i el prelitoral, arribant fins i tot a caure algun floc al monestir de Montserrat. Val a recordar que justament ahir es van complir tres anys de la nevada que va cobrir les comarques de l’interior i va deixar gruixos de fins a 20 centímetres en alguns punts del Solsonès o la Segarra, entre altres.

Quant al Pirineu, es van registrar nevades a la Seu d’Urgell, el Baix Pallars i el Pont de Suert, encara que gairebé no van arribar a agafar, i també en les cotes altes d’algunes estacions d’esquí com Baqueira, Espot i Port Ainé, tancades des de fa ja gairebé dos setmanes a causa de la pandèmia del Covid-19. En aquest sentit, Protecció Civil va activar ahir l’estat d’alerta del pla Neucat per les abundants nevades, que van superar els 20 centímetres en alguns punts del territori i que avui s’intensificaran a la Catalunya central i el prelitoral. Es preveu que durant la jornada d’avui la cota de neu baixi encara més, oscil·lant entre els 400 i 600 metres en general, tot i que podrà situar-se encara més per sota en alguns punts. A les cotes superiors a 500 metres, es podran superar els dos centímetres de gruix. Quant als propers dies, les temperatures continuaran baixant fins demà i, probablement, es produeixin glaçades a Ponent i en alguns punts del prelitoral, la qual cosa podria afectar els cultius propis d’aquesta època de l’any així com la mobilitat en algunes carreteres. En aquest sentit, una dotzena de camions carregats amb sal estaven ahir preparats als accessos a l’A-2 entre la Panadella i Cervera per si les nevades s’intensifiquen.

Vistes de la serra del Montsec des de la població d’Àger.

Vistes de la serra del Montsec des de la població d’Àger.N.M.

tracking