SEGRE

SUCCESSOS ESTAT D?ALARMA

Més de 1.000 denúncies a Lleida en només deu dies per infringir l'ordre de confinament

Els Mossos van aixecar 90 actes dimecres i la Urbana 25, dos de les quals a propietaris d’establiments

Imatge d’un control dels Mossos de divendres passat.

Imatge d’un control dels Mossos de divendres passat.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Urbana, els Agents Rurals i les policies locals han aixecat en tot just deu dies més de 1.000 actes a les comarques de Lleida per incomplir la prohibició de sortir al carrer sense justificació o cometre altres infraccions de les mesures a què obliga l’estat d’alarma. Només dimecres, la policia catalana va denunciar un total de 90 persones i la Guàrdia Urbana unes 25 més a la capital del Segrià. Dos d’aquestes últimes són les responsables de sengles establiments, una carnisseria i una botiga de telefonia, al comprovar que atenien als clients sense complir les recomanacions establertes com, per exemple, l’ús de guants i mascaretes. També s’han produït almenys tres detencions, dos a Tàrrega i una a la ciutat de Lleida. A la capital de l’Urgell van ser detinguts dos homes per desobediència després de ser avisats i denunciats en diverses ocasions. La Guàrdia Urbana de Lleida va detenir dilluns un home que es va negar a identificar a la plaça Paeria i en va denunciar penalment un altre per desobediència.

El dia que s’han notificat més sancions, entre Mossos i Urbana, va ser aquest dimarts, amb un total de 207 casos, seguit per diumenge amb 174 casos. Les policies locals també han imposat desenes de sancions a les localitats de Ponent

Durant aquests dies, els cossos policials han aixecat actes per tota mena d’infraccions. Ha transcendit, per exemple, que els Mossos han denunciat a la ciutat de Lleida quatre persones que tornaven de sopar de casa d’un company o tres persones que havien anat a pescar a Utxesa.

Els Agents Rurals van denunciar el cap de setmana passat tres escaladors a la Cova Gran de Santa Linya, a la Noguera, malgrat que coneixien que les activitats a l’aire lliure estan prohibides. També ha estat denunciat un veí de Palafrugell, a Girona, que havia conduït fins a Lleida per anar a recollir un teclat que s’havia comprat per internet.

D’altra banda, també està previst que avui tinguin lloc nous controls en carreteres, com ja es va fer el cap de setmana passat, per evitar els desplaçaments a segones residències, una cosa que no va poder evitar-se el cap de setmana del 14 i 15 malgrat que la Generalitat havia demanat a la ciutadania que s’autoconfinés.

tracking