SEGRE

ESNOTICIA

Resos per megafonia i a través de les xarxes socials

De rectors de pobles de la Segarra

La imatge de Sant Roc, a la col·legiata de Santa Maria.

La imatge de Sant Roc, a la col·legiata de Santa Maria.X. S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El rector de Guissona, Ramon Balaguer, que ofereix cada migdia per megafonia una oració des de l’església de la localitat, una pregària que complementa amb el rés de l’àngelus. En cada intervenció agraeix els esforços dels que presten serveis bàsics, la paciència dels confinats a les seues cases i demana que finalitzi aviat la crisi sanitària del coronavirus.

Per la seua part, l’Ateneu d’aquesta localitat de la Segarra ha traslladat l’escultura de Sant Roc, patró de les pestes, fins a la col·legiata de Santa Maria. Està col·locat davant l’altar major. Es tracta de l’escultura que presideix des de l’any 1923 la façana principal de l’Ateneu. Aquesta figura, d’uns 80 centímetres, va ser restaurada fa uns anys per l’artista local Agnès Pla. Anteriorment, havia presidit el portal medieval de Sant Roc, situat just on és l’Ateneu.

A Tòrà, el rector Fermí Manteca ofereix pregàries a través de les xarxes socials. Així, diumenge passat va oficiar una missa en streaming per Facebook. Sigui mitjançant megafonia o a través de les xarxes socials, aquests i altres mossens busquen la manera d’exercir mentre la crisi sanitària limita les celebracions religioses per evitar possibles contagis.

tracking