SEGRE

PATRIMONI RESTAURACIÓ

Sant Ramon projecta rehabilitar les teulades i les escales del santuari

Els treballs se centraran en l’ala nord i la sud, on habita la comunitat

Imatge del santuari de Sant Ramon Nonat.

Imatge del santuari de Sant Ramon Nonat.X. S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Sant Ramon projecta rehabilitar les teulades del santuari, que té una superfície de mitja hectàrea. Segons el prior Francisco Marín, fa uns 35 anys es va portar a terme la millora dels de l’ala est i ara els treballs se centrarien en l’ala nord i l’ala sud, on habita la comunitat. Segons va indicar Marín, altres actuacions prioritàries són rehabilitar l’escala principal d’accés al convent i reforçar el campanar. Quedarà pendent finalitzar les obres de la portalada barroca a la part que queda per sobre d’on es va intervenir l’any passat.

El projecte suposa una inversió de 407.481 euros i el consistori de Sant Ramon ha tramitat una ajuda de 305.611 euros a través del Pla Nacional de Convents. La resta de l’obra la sufragarà l’orde. El santuari es va edificar el 1675 i el 1980 va ser declarat Monument Històric Artístic.

És la inversió total del projecte i el consistori ha tramitat una ajuda de 305.611 euros

Actualment, la comunitat de mercedaris està formada per nou membres, que a més del santuari atenen les misses de la localitat i altres poblacions properes. Des de l’any 2005 ofereix també el servei de noviciat de l’orde. L’any passat el consistori va tramitar diversos ajuts amb la Diputació de Lleida per rehabilitar la façana barroca del temple i l’any 2012 es va portar a terme la rehabilitació del claustre i de les sales de la primera planta. El santuari de Sant Ramon disposa de disset habitacions per a visitants i rep cada any unes 10.000 visites.

tracking