SEGRE

ESNOTICIA

Un hotel de Vielha acollirà pacients lleus de coronavirus

A l’omplir-se l’Espitau || Tanca l’oficina de Correus de la Seu per precaució

Imatge de la residència geriàtrica Mas Vell d’Agramunt.

Imatge de la residència geriàtrica Mas Vell d’Agramunt.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’hotel Tryp Vielha es convertirà avui en el segon establiment turístic medicalitzat del Pirineu, després de l’Hotel Alegret de Tremp. El síndic d’Aran, Paco Boya, va explicar ahir que “tenim l’Espitau de Vielha ple” amb una vintena de casos de coronavirus ingressats, per la qual cosa s’ha arribat a un acord amb els propietaris de l’hotel perquè aculli els pacients de cornavirus que es trobin en estat lleu, mentre que els menys lleus estan aïllats als seus domicilis. Boya va apuntar que s’habilitaran trenta habitacions, que s’aniran ocupant a mesura que sigui necessari.

El síndic va alertar també de la falta de material a l’Espitau i va agrair el treball dels voluntaris que elaboren màscares i bates. Així mateix, el Conselh Generau ha demanat a la delegació del Govern central suport mèdic i de neteja i desinfecció de la Unitat Militar de l’Exèrcit (UME).

Endesa porta la llum a una part de la residència d’Agramunt, que acollirà possibles contagiats

Per la seua part, l’ajuntament d’Agramunt ha adequat la segona planta de la residència Mas Vell per utilitzar-la com a espai d’aïllament en cas de detectar-se algun positiu per coronavirus. Aquest espai estava en obres des de fa més d’un any en el marc del projecte d’ampliació del geriàtric. Ara, a la segona planta hi ha una sala buida en la qual aquesta setmana s’ha instal·lat el subministrament elèctric i calefacció perquè pugui acollir residents infectats, malgrat que de moment encara no s’han registrat casos.

L’arribada del subministrament elèctric forma part del compromís d’Endesa de donar prioritat a actuacions que contribueixin a fer front a l’emergència sanitària.

A la residència Ribera del Sió, també d’Agramunt i de gestió privada, han deixat habitacions lliures per utilitzar-les en cas de tenir algun positiu. Segons l’alcaldessa en funcions, Sílvia Fernández, des de fa unes setmanes no cobreixen noves places per tenir espai d’aïllament.

D’altra banda, Correus va tancar ahir l’oficina de la Seu d’Urgell després que un treballador presentés símptomes de Covid-19. Després de conèixer-se els fets, es van tancar preventivament les instal·lacions i es va desinfectar l’oficina i la unitat de repartiment, amb la previsió de reobrir avui. Des de la declaració de l’estat d’alarma s’ha reduït l’horari d’atenció al públic i el servei es presta amb el personal imprescindible.

tracking