SEGRE

ESNOTICIA

Militars desinfecten un centre geriàtric a Sort

Com a mesura de prevenció, ja que no s’ha registrat cap contagi a les instal·lacions

Tasques de desinfecció preventiva en un geriàtric de Sort, ahir.

Tasques de desinfecció preventiva en un geriàtric de Sort, ahir.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Militars del Grup Sanitari de l’Exèrcit a Saragossa van efectuar ahir tasques de desinfecció preventives a la residència geriàtrica Àngel Serafí Casanoves de Sort a petició de l’ajuntament de la capital del Pallars Sobirà. Aquesta és la segona actuació d’aquestes característiques que la unitat porta a terme a la demarcació de Lleida, després que dimecres fumiguessin les instal·lacions del Centre Geriàtric del Pirineu, a la Pobla de Segur. Segons va subratllar Raimon Monterde, alcalde de Sort, al centre “no hi ha cap cas de coronavirus” i va afegir que si han demanat l’auxili dels militars per desinfectar el recinte és “perquè continuï sent així”.

El primer edil va explicar que, després de conèixer la desinfecció efectuada al geriàtric de la Pobla de Segur, es van posar en contacte amb la residència del seu municipi per veure si necessitaven un servei similar. “Ens van dir que els seria de gran ajuda perquè estan desbordats i els costa arribar a tot”, va relatar.

Així mateix, Monterde va destacar la tasca del personal de la residència Àngel Serafí Casanoves per “mantenir l’espai confinat”. I és que ja són onze els centres geriàtrics de les comarques de Ponent, Pirineu i Aran en els quals s’han detectat persones infectades pel coronavirus, segons la conselleria de Salut, que investiga altres possibles casos sospitosos. En aquest sentit, les mesures de prevenció contra el Covid-19 a les residències d’ancians s’han convertit en essencials per evitar que hi hagi situacions crítiques com les que estan travessant centres d’aquest tipus a la Comunitat de Madrid o a la província de Barcelona.

La Fiscalia catalana ja investiga dos asils d’Olesa de Montserrat i de Capellades en els quals han mort desenes de residents víctimes del coronavirus per aclarir si es va actuar correctament.

tracking