SEGRE

ORDENANCES MODIFICACIONS

Tàrrega sospesa analitzar l'ADN dels excrements de gos

L’ajuntament aprova el Pla Normatiu 2020

Imatge d’arxiu d’una iniciativa per reclamar civisme.

Imatge d’arxiu d’una iniciativa per reclamar civisme.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Tàrrega estudia modificar l’ordenança de tinença i protecció d’animals, vigent des de fa més de dos dècades, per poder implementar els avenços científics que permetin identificar els propietaris dels gossos analitzant l’ADN dels excrements dels animals. Això permetria al consistori intensificar la lluita contra els propietaris incívics de gossos que no recullen els excrements de les seues mascotes i millorar la neteja de la via

pública. Aquesta és una de les moltes previsions que contempla el Pla Normatiu 2020, que va ser aprovat per l’ajuntament de Tàrrega en junta de govern i que estableix diferents ordenances i reglaments municipals que confia aprovar o modificar de forma substancial durant aquest any.

Entre d’altres hi ha la regulació de la nova figura del síndic municipal de greuges, que amb independència i equitat vetllarà per la transparència i atendrà les queixes formulades per la ciutadania cap a l’administració local.

Així, es prepara un reglament que emmarcarà el seu funcionament quotidià: procediment, admissió de queixes, dedicació, equip i mitjans disponibles.

Així mateix, també es preveu que rebi llum verda una nova modificació del reglament de participació ciutadana. Principalment, amb això es pretén incorporar nous mecanismes de participació veïnal mitjançant eines telemàtiques.

La capital de l’Urgell també treballa en la redacció d’un nou reglament que regularà la presència dels regidors i grups municipals en els mitjans d’informació i difusió municipal; un reglament d’usos del Centre d’Entitats i de la nova sala boulder del pavelló poliesportiu.

La creació i/o modificació dels reglaments esmentats hauran de seguir la tramitació habitual per ser aprovats i posteriorment aplicats.

tracking