SEGRE

ESNOTICIA

Aïllats onze bombers de Lleida per estar contagiats o per prevenció

Fins ara no s’ha hagut de tancar cap parc || Les emergències, especialment els accidents, descendeixen un setanta per cent pel confinament

Pràctica de col·locació dels equips de protecció individuals.

Pràctica de col·locació dels equips de protecció individuals.BOMBERS

Creat:

Actualitzat:

Un total d’onze bombers de les comarques de Lleida es trobaven dilluns aïllats per culpa del coronavirus. “Fins dilluns han estat onze membres del cos els que han donat positiu o no poden treballar perquè han estat en contacte amb persones malaltes. Tanmateix, no hem hagut de tancar cap parc de la província”, va explicar a aquest diari el cap de la Regió d’Emergències de Lleida, Jordi Solà.

Els Bombers de la Generalitat també s’han hagut d’adaptar a la nova situació a causa de la pandèmia i apliquen mesures per evitar contagis entre els efectius. Sobre les noves mesures, Solà va afirmar que “hem reduït el nombre d’efectius als parcs de funcionaris al mínim imprescindible i als parcs de voluntaris s’ha limitat la seua presència a les emergències que sorgeixin”.

En tots els serveis porten màscares i guants i si hi ha casos de coronavirus, els uniformes especials

També prenen precaucions a l’hora d’efectuar les sortides. “Portem màscares i guants en tots els casos i, si es tracta d’alguna intervenció amb una persona que té coronavirus, els bombers es posen els equips de protecció individuals (EPI), amb els quals també fem pràctiques diàriament als parcs.” A més, desinfecten les instal·lacions cada dia.

El confinament obligat per l’estat d’alarma també ha provocat un important descens del nombre de sortides. Solà va afirmar que “s’ha produït un descens de més del cinquanta per cent si comparem aquestes últimes dos setmanes amb el mateix període de l’any passat”. Per tipologia dels serveis més comuns, la disminució més gran s’ha registrat en els incendis de vegetació, que han baixat fins a un 80%. Els segueixen de prop les sortides per acudir a accidents de trànsit, que s’han situat al voltant d’un setanta per cent. En canvi, els incendis urbans (habitatges i indústria, entre d’altres) han descendit molts menys, aproximadament el 50%. Altres actuacions que ara són pràcticament inexistents són els rescats de muntanya.

D’altra banda, val a destastar que s’han suspès temporalment els processos de selecció i provisió que hi havia en curs a causa de l’epidèmia. Una vegada aixecada la suspensió, des del cos van afirmar ahir que “es reprendran els processos i les actuacions en el punt en què van quedar paralitzats”.

D’aquesta manera, el cos d’emergències segueix els passos dels Mossos d’Esquadra, que també han ajornat les proves d’accés al cos que ja s’havien iniciat i revisaran la mesura en funció de l’evolució de la situació.

tracking