SEGRE

Busquen personal per a hotels medicalitzats al Pirineu

Tremp ja ha recollit unes 40 sol·licituds de professionals

VÍDEO. Trasllats pacients de l'Hospital del Pallars a un hotel

VÍDEO. Trasllats pacients de l'Hospital del Pallars a un hotel

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La conselleria de Salut impulsa la creació de borses per cobrir llocs de treball als hotels medicalitzats que es preveu que obrin a les comarques del Pirineu. Aquesta iniciativa s’ha promogut en col·laboració amb els ajuntaments i els centres de salut de les comarques de muntanya. L’objectiu d’aquestes borses és tenir personal disponible per quan sigui necessari fer contractacions als hotels hospital, segons van explicar fonts de Salut. Aquests hotels medicalitzats s’habiliten per acollir els pacients lleus de coronavirus o aquelles persones que, pel seu context familiar, no puguin aïllar-se als seus domicilis.

De moment, l’ajuntament de Tremp ja ha recollit una quarantena de sol·licituds per a aquests llocs de treball, segons l’alcaldessa, Pilar Cases. Busquen professionals sanitaris i també netejadors, cuidadors, administratius o conductors. Fonts de Salut van explicar que en cas que la demanda de personal sanitari fos més gran i no es disposi de més professionals formats, “es podrien buscar perfils de persones cuidadores que tinguin o no experiència en el sector”. En aquests casos, es faria una breu formació sobre tasques assistencials bàsiques. Així mateix, van remarcar que aquestes persones “estarien donant suport i sempre tutoritzats per professionals sanitaris”. Les ofertes d’ocupació per a aquests equipaments es publicaran al portal Feina Activa del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). Des de l’ajuntament de Tremp van informar que mentre no es facin públiques, els interessats poden enviar un correu electrònic al consistori amb el curriculum vitae i un formulari sobre l’experiència laboral i la formació professional. L’ajuntament s’encarregarà de recopilar informació sobre les persones interessades per agilitzar els tràmits quan es publiquin les ofertes.

Val a recordar que l’hotel Alegret de Tremp va ser el primer establiment turístic medicalitzat de Lleida i acull persones que estaven ingressades a la unitat sociosanitària de l’Hospital del Pallars.

El Tryp de Vielha, a l’espera de pacients L’Hotel Tryp de Vielha, que es va habilitar per acollir pacients lleus de coronavirus per alleujar la càrrega assistencial de l’hospital aranès, encara espera rebre els primers contagiats. La Generalitat també preveu hotels hospital a la Seu d’Urgell i un altre a Tremp.

tracking