SEGRE

ESNOTICIA

L'Hospital de la Seu dóna d'alta un ancià de 93 anys després de passar la fase crítica del virus

El personal sanitari el va acomiadar amb un gran aplaudiment al superar el pic de la malaltia en una edat tan avançada || La seua dona també està ingressada, tot i que segueix estable i es troba en planta

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fundació Sant Hospital de la Seu va donar ahir la primera alta hospitalària a un pacient afectat per coronavirus. Es tracta d’un home, veí de la capital de l’Alt Urgell, de 93 anys. El personal sanitari el va homenatjar amb un gran aplaudiment a l’aconseguir l’alta en una edat tan avançada. L’ancià hi va ingressar dijous passat, dos dies després que ho fes la seua dona, per Covid-19, que ahir continuava a planta i, segons fonts de l’hospital, es trobava estable i amb ajuda d’oxigen per respirar.

Fonts del centre van explicar que malgrat haver rebut l’alta, l’home pot continuar sent portador del virus. “El protocol per a un pacient que tornarà al seu domicili i conviurà amb les mateixes persones que també presentaven símptomes és diferent i en aquest cas no és necessari un negatiu en la prova” del virus per considerar convenient la seua alta. Així, la família per complet haurà de romandre aïllada sense possibilitat de tenir contacte amb l’exterior.

La Fundació Sant Hospital, amb cinc contagiats, és el centre mèdic amb menys casos del Pirineu

Al contrari, van assenyalar, quan el lloc de destinació del pacient és una residència, en la qual altres ancians poden contagiar-se, l’alta va subjecta sempre a la inexistència del virus. Sobre l’ancià de 93 anys, el centre va explicar que “per sort, el pacient va evolucionar de seguida molt bé i només va necessitar tractament de manteniment, amb suport d’oxigen per poder respirar.” “No existeix un tractament validat idèntic per a tots els pacients i tampoc no sabem per quina raó el virus es comporta de forma més agressiva en uns pacients que en d’altres”, van apuntar. “Casos com aquest ens demostren que hem de tenir esperança i que altres casos, malgrat ser d’edats avançades, poden evolucionar de manera favorable sense la necessitat de gaire tractament”.

La Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell es mantenia ahir, amb 5 pacients ingressats per Covid-19, com el centre mèdic amb menys pacients a planta del Pirineu. D’altra banda, hi ha uns altres vint casos confirmats que es troben aïllats a les seues cases.

L’Hospital de la Seu dóna d’alta un ancià de 93 anys després de passar la fase crítica del virus

L’Hospital de la Seu dóna d’alta un ancià de 93 anys després de passar la fase crítica del virusFUNDACIÓ SANT HOSPITAL DE LA SEU

tracking