SEGRE

ESNOTICIA

La residència de la Fuliola registra catorze morts en els últims dies

Almenys sis víctimes estaven contagiades de Covid-19 || Una altra defunció a la Comtes d’Urgell de Balaguer i també al centre Llar de Sant Josep, a Lleida

L’Exèrcit va desinfectar dilluns l’hospital i la residència de la tercera edat de Vielha.

L’Exèrcit va desinfectar dilluns l’hospital i la residència de la tercera edat de Vielha.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El virus s’acarnissa amb les persones grans i té especial incidència en les residències per a la tercera edat. La de la Fuliola ha registrat en els últims dies la mort de 14 usuaris, sis dels quals van ser diagnosticats de coronavirus, segons van confirmar ahir a aquest diari fonts solvents. En els altres 8 casos es desconeix si hi havia contagi. Els centres que registren més incidència del coronavirus són, a banda de la Fuliola, els d’Àger, la Pobla de Segur, Balaguer i la Llar de Sant Josep, a Lleida. A la Fuliola, veïns consultats van dir conèixer que hi ha un brot de Covid-19 i es van mostrar preocupats perquè ahir es van confirmar 27 positius al municipi, els mateixos que Tàrrega, tot i que la diferència de població és de 1.200 a 17.000.

L’alcalde, Jaume Ferrer, va dir que “farem tot el que requereixi Salut” per evitar més contagis. La residència va descartar explicar la seua situació. Familiars d’usuaris van assenyalar que els interns estan confinats en habitacions individuals. Una d’elles va assenyalar que pel que sembla la residència va dir que hi havia 14 ancians dels 65 de la residència amb símptomes. Una de les víctimes mortals de la setmana passada va ser Helena Xandri, periodista i activista cultural de Cervera de 54 anys.

Preocupació pel brot al centre geriàtric, amb vint ancians amb símptomes i diversos morts

D’altra banda, l’alcalde de la Pobla de Segur, Marc Baró, va evidenciar la seua preocupació pel brot al Centre Geriàtric del Pirineu. El centre té confinats una vintena d’ancians amb símptomes. L’UME va desinfectar el centre però “no sabem com actuar”.

Almenys dos persones han mort del virus, a més dels que van morir a l’hospital de Tremp la setmana passada, també usuaris. Ara n’hi ha sis d’hospitalitzats amb Covid-19 i el 35 per cent de la plantilla està de baixa. Tant a la residència Comtes d’Urgell de Balaguer com a la Llar de Sant Josep, a Lleida, ahir van morir sengles ancians. Pel que fa a la de Lleida, Xavier Pifarré, del sindicat UGT, va dir que la Generalitat va xifrar dilluns en quatre els usuaris de la Sant Josep que han perdut la vida, però no va tenir en compte els que van morir en un centre sanitari. Amb el d’ahir són vuit els finats. També hi ha 20 usuaris contagiats. Va afegir que uns cinc residents comencen a tenir símptomes.

D’altra banda, “dels vuit empleats que havien donat positiu, n’hi ha un que es troba a l’UCI, mentre que un altre ha rebut l’alta”. Aquest geriàtric ha començat a rebre material sanitari de la Generalitat de Catalunya . En canvi, Helena Motos, de CCOO, va denunciar que a la residència Balàfia 1, on hi ha tres residents positius i dos empleats amb Covid-19, “encara no ha arribat gens de material de protecció”.

Avui està previst que es desinfectin la Llar de Sant Josep i la residència d’Alcarràs.

L’Exèrcit va desinfectar dilluns l’hospital i la residència de la tercera edat de Vielha.

L’Exèrcit va desinfectar dilluns l’hospital i la residència de la tercera edat de Vielha.SEGRE TÀRREGA

tracking