SEGRE

ESNOTICIA

Primer mort a Tornabous per Covid-19

Voluntaris de Tornabous amb les mascaretes.

Voluntaris de Tornabous amb les mascaretes.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tornabous ha registrat aquesta setmana la primera mort per coronavirus. A més, segons fonts municipals, hi hauria una segona víctima, que va morir a Tàrrega però va ser enterrada a Tornabous. Segons les dades de la conselleria de Salut, al municipi hi ha cinc positius. Durant la jornada d’ahir, malgrat la pluja, una desena de voluntaris van repartir per totes les cases del municipi (Tornabous, el Tarròs i la Guàrdia d’Urgell) mascaretes que durant el cap de setmana va cosir un altre de grup de voluntaris a partir d’uns equips que va adquirir el consistori. L’objectiu és que si els veïns han de sortir al carrer, puguin protegir-se alhora que contribueixen a frenar la propagació del coronavirus. Els voluntaris també van deixar instruccions als habitatges perquè coneguin com rentar les màscares després d’usar-les i van demanar als veïns si tenien altres necessitats pel confinament. A més de l’Urgell, l’ajuntament d’Artesa de Lleida va donar a conèixer que compten amb mitja dotzena de casos confirmats de coronavirus, mentre que mitja desena de veïns d’aquest municipi del Segrià també presenten símptomes. A Castellnou de Seana també es va confirmar el primer cas. Es tracta d’un veí que està hospitalitzat i es troba en estat lleu, segons va assegurar el consistori en un ban. Un altre veí dels Omellons també està ingressat i evoluciona favorablement. Al seu torn, a les Avellanes i Santa Linya també es va informar que hi ha un cas de Covid-19 en aquesta localitat de la Noguera.

A Aran, el nombre d’encomanats ahir era de 55, tres més que el dia anterior, dels quals 18 estaven ingressats a l’Espitau de Vielha. Tots els pacients hospitalitzats es trobaven en una situació estable igual que les quatre persones d’Aran que estan ingressades a l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

Així mateix, la brigada de l’Exèrcit de Terra a Saragossa va acabar ahir els treballs de desinfecció que han dut a terme a petició del Conselh Generau. En concret, han actuat a l’Espitau, als consultoris mèdics, a les entrades dels supermercats i a la residència geriàtrica Sant Antoni de Vielha, on hi ha una desena de casos.

tracking