SEGRE

MUNICIPIS SUBMINISTRAMENTS

Reparen una línia danyada pel temporal Glòria i que dóna llum a 500 veïns de Vielha

Endesa millora el servei a Aubèrt, Betlan, Mont, Montcorbau i Vila || Un helicòpter participa en la substitució de dos pals de llum, uns treballs que s’han executat malgrat l’estat d’alarma

Imatge de l’helicòpter amb un dels dos pals de llum que s’han substituït a Vielha.

Imatge de l’helicòpter amb un dels dos pals de llum que s’han substituït a Vielha.ENDESA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Endesa ha acabat aquesta setmana la reparació definitiva d’una línia elèctrica de mitjana tensió de Vielha que es va veure afectada pels efectes del temporal Glòria el mes de gener passat. Aquesta línia dóna servei a més de mig miler d’abonats d’Aubèrt, Betlan, Mont, Montcorbau i Vila. La companyia elèctrica ha millorat així el subministrament en aquestes poblacions.

L’actuació ha consistit en la renovació de dos pals ubicats als extrems de la línia elèctrica de 25 kV, que van quedar fets malbé pels efectes del temporal i es van substituir de forma temporal per garantir el subministrament elèctric. Ara s’han portat a terme els treballs per deixar enllestida la línia i a causa de l’orografia de la zona ha estat necessari utilitzar un helicòpter per substituir els pals danyats de forma “ràpida, segura i eficient”.

Fonts de la companyia elèctrica van explicar que, després del Glòria, es van solucionar les incidències “de forma provisional” per garantir el subministrament. Ara, malgrat l’estat d’alarma decretat per la crisi sanitària del coronavirus, s’estan fent les reparacions definitives. Van explicar que Endesa ha paralitzat molts treballs i que només es mantenen “les avaries, noves incidències que sorgeixen i reparacions a les instal·lacions afectades pel temporal”. Tot plegat amb l’objectiu “que tothom tingui llum i tenir la certesa que els centres sanitaris no tinguin cap tipus de problema”. Van recordar que Endesa ha posat en marxa un pla de contingència per tal de preservar el subministrament a tots els equipaments de salut tant públics com privats.

Val a assenyalar que el temporal Glòria va provocar inundacions i despreniments a les comarques de Lleida, que van obligar a tallar carreteres com l’N-260 al Pont de Bar per garantir la seguretat.

tracking