SEGRE

TRANSPORT MESURES EXCEPCIONALS

El Govern no cobrarà per viatjar en el seu transport públic durant l'alarma

L’Executiu calcula que la mesura suposarà una minva d’1,8 a 2,3 milions en els ingressos || A la línia de la Pobla els usuaris ja no hauran de comprar bitllets

540077_1.jpg

540077_1.jpgSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El transport públic que depèn de la Generalitat serà gratuït a partir d’avui i fins al pròxim dia 9, quan s’espera que finalitzi l’estat d’alarma decretat pel Govern espanyol. Si es prorroga més enllà d’aquesta data, també s’allargarà la suspensió de les tarifes del transport. La gratuïtat afecta els mitjans de transport dins i fora de l’ATM, línies de tren i autobusos. En el cas de la línia de la Pobla, que gestiona Ferrocarrils de la Generalitat, els usuaris no hauran de comprar cap títol per circular. A Barcelona, en canvi, han de validar el bitllet, tot i que no es descomptarà, com a mitjà per tenir un control del nombre de viatgers.

La Generalitat estima que aquesta mesura comportarà deixar d’ingressar entre 1,8 i 2,3 milions d’euros. La gratuïtat afecta totes les línies de transport públic del Govern, però deixa al marge el transport urbà.

En aquest sentit, el conseller de Territori, Damià Calvet, va explicar ahir en declaracions a Catalunya Ràdio que l’objectiu és facilitar la mobilitat dels treballadors que han de continuar amb la seua activitat econòmica, al ser considerats serveis essencials durant l’estat d’alarma per coronavirus. “Avui [per ahir] estem acabant d’ajustar el tema amb els operadors i l’aplicarem demà [per avui]”.

Amb aquesta mesura, la Generalitat controlarà l’ús que la gent fa del transport públic durant l’estat d’alarma i garantirà el desplaçament dels treballadors de serveis essencials amb el mínim cost possible: “Injectar liquiditat a les butxaques d’empreses i treballadors és fonamental”, va assenyalar en aquest sentit Calvet.

A més, el Govern també treballa perquè els peatges siguin gratuïts mentre duri l’estat d’alarma, una mesura que afectarà els peatges de la Generalitat a la C-32, C-33 i C-16.

El conseller Calvet insta el ministre a aixecar peatges de les autopistes

El conseller de Territori, Damià Calvet, va enviar dimarts una carta al ministre de Transport, José Luis Ábalos, per demanar la gratuïtat dels peatges a Catalunya mentre duri la situació d’alarma. A Catalunya són l’AP-7 i l’AP-2, que passa pel Segrià i les Garrigues. Calvet va remarcar en declaracions a Catalunya Ràdio que entre els transportistes hi ha autònoms i que se’ls ha de facilitar la mobilitat sense costos. Ábalos, per la seua part, va considerar que aquesta mesura no és “coherent”, ja que el Govern central vol reduir precisament la mobilitat.

tracking