SEGRE

CORONAVIRUS ESTAT D?ALARMA

Més de cent multes en un dia per saltar-se el confinament a Lleida

Els Mossos sancionen 79 persones i dos locals que seguien oberts malgrat la prohibició || Les actes des de l’inici de l’estat d’alarma arriben a les 1.400

Fotografia de les eines recuperades pels Mossos d’Esquadra després de l’arrest.

Fotografia de les eines recuperades pels Mossos d’Esquadra després de l’arrest.MOSSOS D’ESQUADRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra i les policies locals continuen amb la vigilància per assegurar que la població i els establiments compleixen els criteris fixats al decret de l’estat d’alarma publicat per la crisi sanitària del coronavirus. Durant la jornada de dimarts, la policia catalana i la Guàrdia Urbana de Lleida van aixecar més d’un centenar d’actes administratives a particulars i locals per haver incomplert el confinament.

En concret, els Mossos van sancionar 79 persones per circular sense cap motiu justificat a les comarques lleidatanes, la qual cosa representa un descens respecte a dilluns, quan van ser 107. Així mateix, van aixecar acta a dos locals oberts malgrat la prohibició al no ser servei essencial.

Els arrestats també van ser sancionats per incomplir les normes del confinament

Per la seua banda, la Guàrdia Urbana va aixecar dimarts 24 actes per incomplir les mesures del decret d’estat d’alarma, entre elles a un detingut per tràfic de drogues al Centre Històric de Lleida (vegeu la pàgina 18). Des de l’inici de l’estat d’alarma, els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de Lleida han imposat 1.400 multes per infringir el confinament, tant a particulars com a locals. Al seu torn, la Policia Local de Mollerussa ha imposat 74 denúncies des de l’inici de l’estat d’alarma, dos aquesta setmana. Per la seua part, la Policia d’Alcarràs ha aixecat 55 actes.

Pel que fa a tot Catalunya, Mossos i policies locals van identificar ahir 7.979 persones i 8.470 vehicles, a banda d’aixecar acta contra cinc establiments. Així mateix, es va detenir vuit persones i se’n van denunciar un total de 2.127.

Cap a les 11.30 hores, els agents van aturar un vehicle ocupat per dos persones, que van denunciar per incomplir les normes de confinament. En el moment en què feien les denúncies, els mossos es van adonar que a l’interior del cotxe hi havia eines de treball de dubtosa procedència. Després de diverses comprovacions, van constatar que dos tisores de podar que hi havia entre les eines havien estat robades el 9 de març passat a l’interior de dos furgonetes estacionades al Palau d’Anglesola.

Els dos homes van ser detinguts per la seua presumpta relació amb els robatoris mentre que la investigació continua oberta per determinar la procedència de la resta d’objectes decomissats. Els arrestats, un dels quals amb antecedents, van passar ahir a disposició judicial al Jutjat d’Instrucció de guàrdia de Lleida.

Detinguts a Mollerussa per robar en vehicles Els Mossos d’Esquadra van arrestar dimarts a Mollerussa dos homes, de 71 i 35 anys i veïns de Miralcamp, com a presumptes autors de dos delictes de robatoris amb força en interior de vehicle. Els fets van tenir lloc durant un control policial que s’estava duent a terme amb motiu de les restriccions de mobilitat establertes per l’estat d’alarma al quilòmetre 1,8 de la carretera LV-2001, al terme municipal de Mollerussa.

tracking