SEGRE

Tàrrega té 29 casos positius de coronavirus

L'ajuntament implanta un nou servei d'acompanyament telefònic a persones que viuen el confinament en solitud

Tàrrega té 29 casos positius de coronavirus

Tàrrega té 29 casos positius de coronavirus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Xarxa de Voluntariat de Tàrrega ha afegit un nou servei al seu ventall d’accions solidàries durant el confinament: l’acompanyament telefònic a les persones que viuen soles. D’aquesta forma, es vol pal·liar la sensació d’incertesa i angoixa que pot provocar la crisi del coronavirus i que es pot agreujar encara més en situacions de solitud. Segons ha explicat aquest dijous l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú, el voluntariat farà un seguiment telefònic diari a persones de qualsevol edat que visquin soles i sol·licitin aquest servei. “Es tracta de tenir algú amb qui poder parlar i traslladar neguits i inquietuds per tot el que està passant”, ha manifestat l’alcaldessa. L’acompanyament telefònic pot ser una eina terapèutica molt eficaç davant la llarga situació de confinament que ens toca viure”, ha afegit la primera edil.

Constituïda el passat 14 de març, tot just quan esclatà la crisi de la pandèmia, la Xarxa de Voluntariat de Tàrrega suma 210 persones amb ganes d’ajudar els col·lectius vulnerables. La tasca desinteressada dels voluntaris s’ha basat sobretot a fer arribar aliments i fàrmacs als domicilis per evitar de sortir de casa, especialment a la gent gran. Fins ara ja s’han realitzat més d’una cinquantena d’accions d’aquest tipus. Per acollir-se a aquest servei, a l’igual que per tenir l’acompanyament telefònic, cal posar-se en contacte amb la Policia Local (tel. 973 500 092).

El passat 31 de març el Departament de Salut confirmà un total de 21 casos positius de coronavirus al municipi de Tàrrega. Ahir dimecres, un aplicatiu de la Generalitat de Catalunya elevava a 29 els positius a la capital de l’Urgell.

tracking