SEGRE

ESNOTICIA

En marxa l'assaig clínic contra el virus a la residència de la Pobla

S’aplicarà als residents del Centre Geriàtric del Pirineu que no han donat positiu || Andorra analitzarà tota la població per conèixer el grau d’immunitat

Imatge de l’arribada dels responsables de l’assaig clínic a la residència geriàtrica de la Pobla.

Imatge de l’arribada dels responsables de l’assaig clínic a la residència geriàtrica de la Pobla.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’assaig clínic contra el coronavirus liderat per l’epidemiòleg Oriol Mitjà (vegeu SEGRE d’ahir) es va posar en marxa ahir al Centre Geriàtric del Pirineu, a la Pobla de Segur. L’alcalde, Marc Baró, va explicar que, al principi, s’aplicarà als que no hagin donat positiu en coronavirus en aquest centre, on la xifra de morts per Covid-19 es va elevar divendres a la tarda a nou, mentre que hi ha uns altres 25 ancians i 18 treballadors encomanats (vegeu les claus).

Aquest assaig mèdic se centra a subministrar una medicina preventiva doble a pacients amb Covid-19 per reduir la càrrega del virus i també un tractament profilàctic a persones que hagin estat en contacte amb els contagiats. Aquest últim serà el que s’aplicarà a la residència de la Pobla de Segur.

Per la seua part, el Govern d’Andorra va aprovar dur a terme un estudi epidemiològic que compararà una anàlisi d’anticossos de tota la població del Principat. Això permetrà valorar el grau d’immunitat davant del coronavirus. Tots els habitants se sotmetran a tests ràpids per detectar el nivell de contagi del Covid-19. En una segona fase es podrà avançar en la decisió de quines activitats socials i econòmiques es podrien reprendre, sempre amb un criteri d’extrema prudència. De moment, Andorra compta amb 428 persones contagiades, de les quals 47 estan hospitalitzades i 381, aïllades.

A la Val d’Aran, el Conselh Generau va informar de dos nous casos de coronavirus a la Val. Els dos contagiats es troben aïllats als seus domicilis. Així, Aran compta amb un total de 75 persones diagnosticades amb Covid-19.

tracking