SEGRE

ESNOTICIA

«S’ha de vigilar cada minut»

La crisi sanitària pel coronavirus és el servei més complicat que ha afrontat en la seua carrera de més de 25 anys i apunta que, encara que genera tensió, els agents ajuden els veïns a suportar el confinament

«S’ha de vigilar cada minut»

«S’ha de vigilar cada minut»SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El subinspector de la Policia Local de Tàrrega, Àlex Dalghi, assegura que viu la crisi del coronavirus amb “molta tensió i estrès” i que, segurament, és el servei “més complicat en més de vint-i-cinc anys de professió”.

Dalghi va explicar que afrontar-lo exigeix “vetllar molt per la seguretat dels teus i de la ciutadania en general”, i que requereix “estar pendent cada minut, no pots permetre’t relaxar-te ni abaixar la guàrdia ni un sol moment ja que en cas contrari pot anar-se’n en orris tot l’esforç i treball de prevenció, fet que genera molt estrès i molta responsabilitat”.

Segons Dalghi, “aquests dies no parem ni un minut durant les deu o dotze hores de servei, i quan arribo a casa, continuo connectat amb els grups d’emergència i de coordinació”.

Amb tot, Dalghi assegura que la Policia Local de Tàrrega està disposada a col·laborar amb qualsevol iniciativa per fer més suportable aquesta situació a la ciutadania.

Així doncs, rep i coordina totes les trucades dels usuaris de la xarxa de voluntariat del municipi; felicita per l’aniversari els nens i nenes i també persones grans (vint persones en només una setmana); intensifica la identificació al carrer de persones grans, als quals doten de mascaretes i guants i els faciliten informació sobre la xarxa de voluntaris. També han fet un parell de serveis acompanyant persones grans al CAP, on tenien cita.

El mateix subinspector va ser l’encarregat de portar unes mitges ortopèdiques a una dona d’avançada edat. “És el servei més estrany que he fet”, va revelar. Dalghi va afirmar que “farem tot el que sigui necessari per evitar que una persona major de 65 anys hagi de sortir de casa, ja que són les més vulnerables i el nostre deure és protegir-les”. A aquestes tasques se sumen els serveis ordinaris i fer complir el confinament a la ciutadania que, segons Dalghi, “cada dia està més conscienciada”, d’acord amb el “constant augment de morts i positius per coronavirus”. Quant al cas de Tàrrega, la Policia Local ha detingut tres persones per haver-se saltat les restriccions de mobilitat imposades per l’estat d’alarma.

Pel que fa a la plantilla de la Policia Local, Dalghi va explicar que de moment no tenen cap positiu encara que tres agents han estat en quarantena, confinats als seus domicilis per haver estat en contacte amb persones que presentaven símptomes d’estar contagiades, tot i que no se’ls ha confirmat el Covid-19.

A més a més, s’han incrementat les mesures de prevenció a la comissaria de la capital de l’Urgell i han modificat els torns. Ara fan només torns de dos agents, que no coincideixen amb els que els relleven al concloure el seu horari. Quan finalitza cada torn, els agents han de desinfectar el cotxe patrulla i un dels banys.

tracking