SEGRE

TURISME BALANÇ

El ràfting perd la meitat de la facturació i el turisme es reinventa

Els esports d’aventura lamenten la pèrdua de la Setmana Santa, el pont de maig i els grups escolars || El sector turístic aposta pels mercats locals

El riu Noguera Pallaresa i al fons, una empresa d’esports d’aventura amb les furgonetes aturades.

El riu Noguera Pallaresa i al fons, una empresa d’esports d’aventura amb les furgonetes aturades.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La crisi del coronavirus ha perjudicat greument el sector turístic i els esports d’aventura, que han perdut la campanya de Setmana Santa, el pont del Primer de Maig i els grups escolars, que suposen el 50% de la facturació. Per la seua banda, les pistes d’esquí es van veure obligades a avançar el tancament de la temporada pel coronavirus, amb les conseqüents pèrdues milionàries ja que encara quedava la campanya de Setmana Santa, que s’esperava que fos molt bona per la qualitat de la neu. Per això, el turisme està reinventant-se i té la mirada posada en els mercats locals. El responsable de promoció del Patronat de Turisme de la Diputació, Juli Alegre, va explicar ahir que l’impacte econòmic del coronavirus en el turisme serà “molt dur” i el president de la Federació d’Hostaleria, Josep Castellarnau, va assenyalar que “la caiguda d’ingressos serà important”. El responsable de l’Associació d’Empreses d’Esports d’Aventura del Sobirà, Flòrido Dolcet, va explicar que “donem per perduda la primavera” i que a l’estiu “no es mantindrà el mateix ritme que en altres anys”. Va insistir a reclamar la rebaixa de l’IVA del 21 per cent al 10 per cent al portar a terme “una tasca social de creació d’ocupació en zones rurals en perill de despoblació”. Per la seua part, el president de la Federació de Turisme Rural, Jaume Ramon, va explicar que viuen aquesta Setmana Santa “amb resignació” i va apuntar que promouran el turisme de proximitat. En aquest sentit, va assegurar que “costarà recuperar el turisme internacional i la gent es quedarà al país”. Així mateix, Alegre es va mostrar “optimista per la capacitat d’adaptació del sector després del confinament”. D’altra banda, el Patronat de Turisme ha elaborat un pla de formació en línia gratuït per millorar la competitivitat del sector.

Ajuts de la Generalitat de fins a 2.500 euros a empreses turístiques

La consellera de Presidència, Meritxell Budó, va anunciar ahir que la Generalitat donarà ajudes d’un màxim de 2.500 euros a empreses turístiques petites afectades per la crisi del coronavirus.

Budó va apuntar que el Govern activarà una línia d’ajuts directes a petites empreses del sector turístic amb un valor total de dos milions d’euros, com a màxim 2.500 a cada empresa, i ha concretat que està pensat per a “empreses que per la seua estructura més reduïda i facturació inferior tenen un accés més limitat a altres ajuts més generals”.

tracking