SEGRE

ESNOTICIA

Govern i consistoris serviran internet als alumnes per poder acabar el curs

La conselleria d’Educació i els ajuntaments posaran mitjans perquè els alumnes sense ordinador o que fins ara no s’han connectat a les aules de forma telemàtica puguin fer-ho després de Setmana Santa de cara al tercer trimestre. Guissona és el primer exemple: ajuntament i BonÀrea facilitaran internet a unes trenta famílies.

Educació considera que entre un 10 i un 15% de l’alumnat no té accés a les aules ‘online’.

Educació considera que entre un 10 i un 15% de l’alumnat no té accés a les aules ‘online’.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ajuntaments i Generalitat treballen perquè els alumnes que durant el confinament no s’han connectat a les aules online per falta de mitjans ho facin després de Setmana Santa de cara al tercer trimestre lectiu. El conseller Josep Bargalló ja va anunciar que avui disposaran de les enquestes entre els centres educatius per saber quins alumnes no tenen internet o ordinador. Això permetrà servir-los “packs” per a la connexió, per a la qual cosa estan en contacte amb empreses de telefonia i de dades. També preveuen rescatar 100.000 aparells mòbils que es van quedar a les aules i portar-los als seus usuaris. Els consistoris s’han afegit a aquesta proposta i alguns estudien maneres d’acabar amb la falta de connectivitat a les aules. El primer, Guissona (vegeu el desglossament), però també Agramunt, l’alcaldessa accidental del qual, Sílvia Fernández, va explicar que treballen per ajudar les famílies vulnerables tot i que encara no tenen mesures concretes. Tàrrega col·laborarà amb Educació i “ens hem ofert a ajudar-los a distribuir els portàtils i les tauletes entre les famílies”, va apuntar l’alcaldessa, Alba Pijuan. L’alcalde de Cervera, Ramon Augé, va dir que la Paeria buscarà fórmules per ajudar els estudiants amb menys recursos i en localitats com Balaguer o Ponts analitzen la situació per facilitar-los mitjans. Altres comunitats com Aragó fan el mateix i el govern va anunciar ahir que distribuirà tres-cents dispositius addicionals.

Alhora, els directors de centres de Primària i Secundària de Lleida coincideixen que “aquest curs no serà normal”. “Potser caldrà deixar de banda els temaris i formar els alumnes en valors”, assenyala el director d’un institut. “No hem de pensar en continguts, sinó que hem de pensar a acompanyar de forma personalitzada el treball d’aquests dies”, diu un altre. “No hi haurà proves, en tot cas es valorarà els treballs”, indica la directora d’una escola. Tots destaquen la complexitat de cada cas. “Què passa si a casa hi ha un ordinador, dos germans i els pares teletreballen?”. Algun assenyala Itàlia: “Allà la idea és que tots passin de curs però amb les matèries suspeses pendents”, explica.

tracking