SEGRE

CONFINAMENT ESTAT D?ALARMA

Multat un malalt de Covid-19 a la Val d'Aran per sortir a passejar al carrer

L’home, que havia passat diversos dies a l’hospital, havia d’estar aïllat a casa perquè encara no estava curat || Va ser diumenge passat al migdia

Imatge de Garòs, nucli de Naut Aran.

Imatge de Garòs, nucli de Naut Aran.TORISME VAL D’ARAN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra han aixecat més de 1.000 actes a les comarques de Lleida a persones que s’han saltat el confinament però, fins a la data, no havia transcendit cap denúncia a una persona malalta de coronavirus, que és el que va succeir diumenge passat a Garòs, nucli de Naut Aran. La policia va obrir un expedient a un veí que havia d’estar aïllat a casa seua però que es trobava passejant per una plaça d’aquest poble de la Val d’Aran.

Va ser diumenge cap a les 12.30 hores quan un veí va alertar a la policia catalana que hi havia una persona a la via pública que tenia el Covid-19, segons ha pogut saber SEGRE.

La sanció no serà la més lleu a causa que es tracta d’una persona amb un elevat risc de contagi

L’home havia estat ingressat diversos dies a l’hospital i havia rebut l’alta recentment, tot i que havia de mantenir-se aïllat diversos dies al seu domicili perquè encara tenia el virus. Tanmateix, va ser sorprès a la via pública, per la qual cosa els Mossos van procedir a aixecar-li una acta per saltar-se les restriccions de mobilitat que estableix l’estat d’alarma.

Encara que no ha transcendit la quantitat amb la qual finalment serà multat, la sanció no serà mínima perquè s’ha de tenir en compte el risc de contagi que presentava aquesta persona, segons van informar fonts properes al cas.

D’altra banda, la Policia Local de Mollerussa va practicar el cap de setmana passat la primera detenció d’un ciutadà per haver-se saltat el confinament en aquesta ciutat. Va ser denunciat per incomplir reiteradament la prohibició.

Així mateix, també va aixecar sis actes, quatre de les quals a un grup de persones que estaven juntes a la via pública. L’ajuntament de la capital del Pla d’Urgell continua demanant responsabilitat a la ciutadania i que respectin les mesures de confinament.

El consistori ha constatat que la població en general respecta l’estat d’alarma i hi ha una tendència a la baixa de presència a la via pública sense motiu justificat.

D’altra banda, els Mossos d’Esquadra i les policies locals van identificar un total de 7.227 persones i 4.689 vehicles durant diumenge passat, segons va informar ahir el conseller d’Interior, Miquel Buch.

També van detenir disset persones per infraccions relacionades amb el confinament i en van denunciar 2.955 més. Els Mossos van fer dos-cents controls el cap de setmana amb l’objectiu d’evitar desplaçaments a segones residències.

tracking