SEGRE

ESNOTICIA

Un vol des d'Alguaire porta avui material mèdic als EUA

Un Boeing 747 el recollirà a Alemanya i el portarà a l’altre costat de l’Atlàntic || Fins ara estava estacionat amb altres avions

El Boeing 747 d’una companyia nord-americana està aparcat a Alguaire des del febrer passat.

El Boeing 747 d’una companyia nord-americana està aparcat a Alguaire des del febrer passat.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un Boeing 747 que estava estacionat a Alguaire des del mes de febrer passat tornarà a volar avui per portar material mèdic amb què combatre la pandèmia del coronavirus als Estats Units. Segons van avançar fonts pròximes a l’operació, partirà buit de l’aeroport lleidatà, es dirigirà a Alemanya per carregar el material sanitari a Frankfurt i, des d’allà, creuarà l’Atlàntic per entregar el carregament mèdic.

La crisi sanitària mundial motivarà la reactivació d’aquest gegant de l’aviació després de dos mesos estacionat. Serà la primera vegada que una d’aquestes grans aeronaus, conegudes com Jumbos, s’enlairin des de l’aeroport lleidatà. Fins ara, només havia registrat dos aterratges de Boeing 747, un dels quals per desballestar-lo al recinte aeroportuari.

Aeroports ofereix Alguaire per estacionar avions mentre no puguin volar per la crisi sanitària

Aquest vol es planteja quan el tancament d’aeroports a les illes Balears ha deixat Alguaire sense el seu únic vol regular entre Lleida i Palma, mentre que les escoles que formen pilots han suspès l’activitat a causa de l’alerta sanitària.

L’empresa pública de la Generalitat Aeroports de Catalunya ha ofert les instal·lacions de l’aeroport per estacionar avions mentre duri l’estat d’alarma i els vols estiguin restringits. Amb aquesta finalitat, s’han redistribuït els que estaven repartits entre la plataforma i àrea d’estacionament privada d’Aeronpark per poder donar cabuda a més aparells.

Val a recordar que, en un principi, l’aeroport lleidatà es va dissenyar per a models més petits que els Jumbo, encara que finalment es va inaugurar amb una pista de 2.500 metres de longitud, suficient per poder rebre aeronaus com el Boeing 747. Tanmateix, no va ser fins a l’any 2018 quan Aeroports de Catalunya va sol·licitar a l’Estat l’autorització per acollir-les. Fins que la va obtenir, cadascun d’aquests avions necessitava un permís específic per poder aterrar a Lleida.

tracking